Najaktivnija vijećnica Mekota

Lokalno
24.04.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Sada već bivši predsjednik Gradskog vijeća Egidio Kodan pripremio je statistiku o aktivnosti vijećnika u proteklom mandatu, a na pitanje da komentira suhoparne podatke nije štedio riječi pohvale za vijećnicu Snježanu Mekotu, izabranu s liste SDP-a, koja je prednjačila pred ostalim vijećnicima.
- Htio sam o tome govoriti na posljednjoj sjednici vijeća, ali bila je ponovno duga i svi smo bili umorni pa sam propustio. Žao mi je zbog gospođe Mekote jer mislim da je zaslužila da se javno kaže da je bila najaktivnija. Siguran sam da ona na svoju pripremu za vijeće troši puno vremena, a takvi bi trebali biti svi vijećnici, rekao nam je Kodan.
Statistika kaže da su jedino Mekota i IDS-ov vijećnik Azeglio Picco bili prisutni na svim sjednicama vijeća, dok vijećnik s IDS-ove liste Maurizio Vivoda nije bio na posljednjih 25, niti je opravdao svoj izostanak. Bilo je još redovitih vijećnika među 19 izabranih, ali nisu bili u vijeću čitav mandat, nego kraće vrijeme. Mekota je postavila najviše vijećničkih pitanja - 82, i najčešće je sudjelovala u diskusijama - 86 puta. Picco je imao 48 postavljenih pitanja i 20 sudjelovanja u diskusiji. Ukupno su vijećnici postavili 485 pitanja, što je prosječno 25,5 po vijećniku.
Valja napomenuti da je na listi vijećnika 39 imena, ali ih je u vijeću 19. Neki su izmjenjivali vijećnike, drugi su zamrzavali mandate preuzimajući izvršne funkcije. Zanimljiv je i podatak da je prošlo vijeće u prosjeku zasjedalo svakih 36 dana i da je po sjednici bilo 12,25 točaka dnevnog reda.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti