Nagradom najčitatelju Zvonimiru Trošiću završen 26. Sa(n)jam knjige u Istri

Kultura
14.06.2021 12:21
Foto: Dobitnik nagrade Zvonimir Trošić i direktorica Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija.
Foto: Dobitnik nagrade Zvonimir Trošić i direktorica Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija.
Puležan Zvonimir Trošić , administrator informatičkog sustava i strastveni čitatelj dobitnik je ovogodišnje nagrade pulskog Sajma knjiga dr. Ivo Borovečki za najčitatelja.
Trošić je osvojio skulpturu pulske keramičarke Jadranke Ostić i poklon-kupon u vrijednosti od 1000 kuna za kupovinu knjiga.
Nagrada dr. Ivo Borovečki dodjeljuje se na pulskom sajmu knjiga i autora od 2013. čitatelju ili čitateljici za kojeg ili koju se zna da istinski voli čitati. Nagrada nosi ime po uglednom pulskom liječniku, specijalistu radiologije, poliglotu iznimnog znanja, prijatelju sajma i knjige općenito, preminulom u godini utemeljenja ovog priznanja, doktoru Ivi Borovečkom.
– Inače čitam esejistiku i publicistiku, a zahvaljujem na nagradi jer ona pokazuje što mi znači ovaj sajam. Da nema sajma i autora koje ovdje susrećem, vjerojatno ne bih čitao lijepu književnost, rekao je dobitnik nagrade Zvonimir Trošić.
Ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri uspješno je priveden kraju u godini u kojoj je otkazivan nekoliko puta zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Dolaskom toplijeg vremena, programski dio organiziran je i proveden u otvorenom prostoru, dok su se posjetitelji okupljali u novoj sajamskoj knjižari postavljenoj u prostoru bivše tvornice Arena trikotaže.
– Dogodio se veliki susret publike i autora i kao organizatori smo presretni. Pula je dobila novi prostor knjige i ono što je nama najvažnije, potvrdila nas je pulska publika radi koje sve ovo radimo i ne odustajemo”, istaknula je direktorica Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija .
Tijekom deset dana održavanja sajma svi programi uživo su prenošeni putem radija Maestral, YouTube kanala i Facebook stranice Sajma te ostaju trajno dostupni publici. Svoje knjige su predstavljali Svetislav Basara, Petar Gudelj, Ivica Đikić, Đurđica Čilić, Ivana Bodrožić, Danijel Žeželj, Nada Gašić, Dorta Jagić, Olja Savičević Ivančević i brojni drugi autori i autorice, njih više od stotinu. U suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Zagreba dvije sajamske večeri obilježene su zapaženim nastupima pjesnikinja i glumaca te kazališne kuće, a velik doprinos dobroj atmosferi dali su istarski glazbenici Dario Marušić, Mauro Giorgi, Branko Strepin i drugi. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti