Nagrađeni najbolji vinari i maslinari Kaštelira

Lokalno
16.02.2004 00:00
Izvor: ig
D. Požarić
1
1
Poljoprivredna udruga «Vitis» iz Kaštelira, ove je nedjelje je u Domu organizirala tradicionalnu 9. Izložbu vina, a u sklopu te izložbe i 1. Izložbu maslinova ulja.

Poput velikih manifestacija među proizvođačima tada je vladala prava tenzija, pogotovo što se nakon govora načelnika Općine Enija Jugovca i Županijskog pročelnika za poljoprivredu Milana Antolovića održala dodjela diploma za kvalitetu proizvoda.

Za izložbu vina natjecalo se 29 proizvođača, a čak 10 vina nije bilo zadovoljavajuće kvalitete, pa su bila eliminirana. Zlatno i srebrno priznanje za malvaziju osvojila je obitelj Legović, a srebrno je pripalo i Obradu Kocijančiću za merlot. Broncu je osvojilo šestoro proizvođača, a još osmorici vinara Kaštelira dodijeljeno je počasno priznanje.
2
2

Rezultati analize maslinova ulja su za razliku od vina bili i više nego zadovoljavajući, odnosno kvaliteta tih proizvoda spadala je u klasu ekstra djevičanskih i niti jedan proizvod nije bio eliminiran od strane ocjenjivačkog suda. Zlatna diploma pripala je Silvanu Labincu i Marku Brnobiću, šestorica proizvođača zaslužila su srebro, dvoje broncu, a samo se jedan morao zadovoljiti počasnim priznanjem.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti