Načelnik Vrsara održao tradicionalni prijem za studente stipendiste

Lokalno
23.01.2009 00:00
D. Požarić
Sa prijema ranijih godina
Sa prijema ranijih godina
Izvor: arhiva vrsar.hr
Sa prijema ranijih godina
Načelnik Općine Vrsar Franko Štifanić održao je u srijedu, 21. siječnja, tradicionalni prijem za studente koji primaju stipendiju od Općine Vrsar.
Prijem je održan u općinskoj vijećnici, po prvi puta u siječnju, kako bi se taj događaj pokušao „izdvojiti“ iz blagdanskih gužvi.
Načelnik je prisutnim stipendistima čestitao na uspjesima koji postižu u svojim studijima, te poželio sreću i uspjeh u godini koja je započela. Istaknuo je da su mladi najveći razvojni resurs Vrsara, uza sve prirodne i stvorene ljepote i bogatstva, te da će Općina i dalje ulagati maksimalne napore da im pomogne u njihovom obrazovanju. Dokaz da postoji dugoročni plan i vizija u tom smislu je i odluka Općinskog poglavarstva donijeta krajem protekle godine, da se iznosi stipendija značajno povećaju.
Od početka 2009. godine, učeničke su stipendije porasle sa 500 na 600 kuna, dok su studentske porasle sa 650 na 800 kuna. Uz to, učenici koji su postigli prosjek od 4,60 i više u prethodnoj godini školovanja imaju stipendiju od 900 kuna, a studenti sa prosjekom ocjena na studiju većim od 4,00 imaju čak 1.200 kuna mjesečne stipendije, što smješta vrsarske stipendiste u sam vrh standarda na nivou čitave države.
Prisutni su studenti, sa svoje strane, izrazili veliko zadovoljstvo iznosom stipendija, naglasivši kako su im one velika pomoć u prevladavanju velikih troškova koje nosi studiranje, zahvalivši se načelniku.
Načelnik je stipendistima podijelio simbolične darove, nakon čega je druženje nastavljeno uz prigodnu zakusku.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti