Na današnji dan: 25.02.2013.

Mozaik
25.02.2013 11:29
B.Ž.
1
1
Ovaj događaj, poznat u povijesti kao Bitka za Los Angeles, zbio se na današnji dan 1942. godine. Tada su radarske kontrole otkrile NLO iznad zaljeva Santa Monica, Los Angeles u 2.25 sati ujutro. Kako je bilo ratno vrijeme, a opasnost izgledala i više nego bliska, protuzračna obrana je ispalila čak više od 1500 projektila u nevjerojatno osvijetljeno nebo.
Oglašena je zračna uzbuna, a grad je bio zamračen i u potpunom mraku čak 5 sati. U panici je pet ljudi poginulo - troje u prometnim nezgodama i dvoje od srčanog udara. Do današnjeg je dana nejasno što se zapravo zbilo. Japanci poriču da su njihovi avioni ikada letjeli iznad LA. Dok su neki tvrdili da su vidjeli trokutaste letjelice na nebu, vojni dužnosnici su sve pripisali ratnoj psihozi, napetim živcima i meteorološkim balonima. Nema dokaza da je za vrijeme 'opasnosti' išta palo niti stiglo s neba.
Kako je poznato da Amerikanci od svega naprave film i ovaj je događaj tako poslužio najprije Stevenu Spielbergu kao inspiracija za komediju '1941'. Budući da Spielberg nije uspio riješiti sva otvorena pitanja s vanzemaljcima uskoro ćemo i u našim kinima moći vidjeti nastavak epske sage obrasca američke borbe 'sam protiv svih' i to u filmu 'Battle: Los Angeles', poznatim još i pod nazivom 'World Invasion: Battle Los Angeles', a u režiji Jonathana Liebesmana. Ono pak, što smo o tim filmovima našli na webu, ne vrijedi čak ni prepričavati!
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti