Na današnji dan 2002. godine prestale izlaziti regionalne novine Istarski glas

Mozaik
22.02.2021 10:16
D. Požarić
1
1
Istarski glas, regionalne novine koje su izlazile u Labinu od 26.VII.1996. do 22.II.2002.
U početku su bile podnaslovljene kao informativno-revijalni dvotjednik Istarske županije, od 20.IX.1997. kao informativno-revijalni tjednik, a od 24.III.2000., kada se vraćaju dvotjednom ritmu izlaženja, kao informativno-revijalne novine. 
Broj stranica (43 cm) redovitih izdanja kretao se od početnih 40 do najviše 64 stranice, no povremeno je padao na 28.
Glavna i odgovorna urednica bila je Eleonora Vlačić. Članovi redakcije koja je pokrenula novine bili su još Nenad Čakić, Jasmina Gruičić, Robi Selan, Branko Biočić i Sanja Floričić. Izdavač je bila tvrtka Naši foji d. o. o. iz Labina, koja je iza sebe već imala dvogodišnje iskustvo s lokalnim novinama Naši foji te pet brojeva ženske revije Valentina .
Oba su izdanja postala prilozi Istarskoga glasa , a pokrenuti su i novi prilozi: npr. Autoklub, Sport plus, TV plus, humoristični prilog Trululu.
Cilj Istarskoga glasa bio je istodobno na način dnevnih novina i tjednika »kroz objektivno, korektno i istraživačko novinarstvo« obuhvatiti tematski raznovrsna područja. Novinari su pratili aktualne političke događaje u Istri, gospodarstvo, turizam, manjinsku i vjersku problematiku, kulturu, popularnu kulturu, estradu i sport. Za novine su pisali i neki istaknuti istarski intelektualci.
E. Vlačić i N. Čakić pokrenuli su 2011. internetski informativni portal Istarski.hr . ( Istrapedia )
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti