Na cesti kod Šarengrada terenac ubio policajca i pobjegao

Crna kronika
11.12.2003 00:00
Izvor: večernji list
D. Požarić
ŠARENGRAD - Sinoć nešto poslije 19 sati na cesti Bapska - Šarengrad smrtno je stradao Dragan Medaković (33), djelatnik Policijske postaje Ilok, otac troje maloljetne djece. Pregazilo ga je terensko vozilo kojim je upravljao zasad nepoznati vozač koji se udaljio s mjesta nesreće.
Kako nam je sinoć na mjestu događaja rekao Marijan Tomurad, načelnik PU vukovarsko-srijemske, djelatnici pogranične policije zamijetili su terensko vozilo kako ilegalno prelazi granicu, pa su obavijestili policijsku ophodnju na prometnici Bapska - Šarengrad kako bi zaustavila to vozilo. Kada je Medaković svijetlećom oznakom "stop" pokušao zaustaviti vozilo, vozač se nije zaustavio, nego je pojačao gas i udario vozilom u policajca, te ga odbacio pokraj ceste. Policajac je ubrzo preminuo. Drugi policajac koji je bio u ophodnji jedva je izbjegao jureće vozilo, ali je uspio vidjeti registracijske oznake na vozilu.
Neslužbeno doznajemo da je riječ o oznakama SiCG - Sombora ili Subotice. Nakon što je policajac iz ophodnje obavijestio nadležne o tom događaju, sve prilazne ceste blokirali su pripadnici interventne policije pokušavajući pronaći počinitelja. Policija pretpostavlja da je riječ o šverceru, a možda i o više njih koji su očito prevozili nešto vrlo vrijedno kad su odlučili ubiti policajca na dužnosti. Načelnik Tomurad najavio je sinoć da će oko ponoći na mjesto događaja doći i ravnatelj policije Ranko Ostojić. (M. F.)
M. Flego
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti