Na Balatonu u Mađarskoj pred više od 10 tisuća plivača promoviran 'Porečki delfin'

Lokalno
10.07.2015 08:34
D. Požarić
Porečka delegacija na Balatonu
Porečka delegacija na Balatonu
Delegacija Grada i Turističke zajednice je od 3. do 5. srpnja bila u službenom posjetu Županiji Somogy u Mađarskoj, za što je povod bila promocija Porečkog delfina u sklopu tradicionalnog plivačkog maratona održanog na Balatonu u subotu, 4. srpnja (Porečki delfin je, naime, nastao upravo iz suradnje s mađarskom županijom i gradom Šiofokom na jezeru Balaton).
Ovogodišnje je izdanje mađarskog plivačkog maratona privuklo više od deset tisuća plivača iz cijeloga svijeta. Start je bio u luci Révfülöp, a cilj na plaži u Balatonboglaru – 5,2 kilometra.
Turistička zajednica Grada Poreča tom je prilikom pripremila promotivne letke i plakate te iskoristila priliku pozvati mnogobrojne plivače iz Mađarske da posjete Poreč 5. rujna na 16. po redu Porečkom delfinu. Delegacija se sastala s organizatorima maratona koji je ove godine doživio svoje 33. izdanje, a teme razgovora bile su usmjerene ka mogućnosti buduće suradnje dvaju maratona i promociji ovogodišnjeg Porečkog delfina.
Organizator maratona na Balatonu u više je navrata pozvao prisutne da posjete Poreč i Hrvatsku. U razgovoru s plivačima moglo se vidjeti da poznaju Porečki delfin te će u rujnu mnogobrojni posjetiti Poreč, kažu u Uredu turističke zajednice Poreča. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti