MTB Zimska liga Istre i Kvarnera: zabavno i atraktivno drugo kolo na Kornariji

Sport
14.12.2015 09:37
D. Požarić
1
1
Lijepo vrijeme, mirna šuma i nedjelja bili su dobar recept za susret 143 biciklista u 2. kolu rekreativne MTB Zimske lige Istre i Kvarnera. Vijugavi šumski puteljci dužine 3,5 km po podlozi djelomično pokrivenoj lišćem na tehnički ne pretjerano zahtjevnoj stazi činile su atmosferu vožnje posebno mističnom, ali je na nekim užim prolazima itekako trebalo pokazati  izdržljivost i spretnost. Publika je na manjoj rupi iz koje su pojedini vozači "letjeli"  pronašla idealno mjesto za bodrenje svojih miljenika, dok je start bio podijeljen u dva dijela – na standardnu i na utrku za mlađe kategorije..
Na startu se tako u kategorijama U7, U9 i U11 našlo dvanaest "zimskih medvjedića" koji su svojom vožnjom zagrijali publiku i druge natjecatelje. U kategoriji U11 najbrži je bio Vid Žufić ispred Matie Žufića, Leona Privrata i Roka Šalića, dok je kod U9 Luka Privrat bio brži od Marka Turčića. Najmlađi na stazi u kategoriji U7 podijelili su postolje nakon što je Lenart Dejak bio spretniji od Bora Križana, apsolutno najmlađeg na ijednoj zimskoj ligi. Kod kategorija curica U9 prvo mjesto je osvojila Meta Tancik ispred Mie Križan, a kod U7 postolje je pripalo Eli Križan.
Nakon zagrijavanja, na stazi su svoje kotače zakotrljali oni malo iskusniji te letećim startom krenuli u sat vremena vožnje po singletrack stazi Kornarije. Kod početnika U13 najbržio je bio Ivan Peruško (BK AXA) ispred Dante Rosande (BK Grobnik) i Giania Ivančića (KBBXS Adrenalina). Ukategoriji U15 Nikita Losinskiy (BK MTB Istra Pazin) bio je brži od klupskog kolege Noela Pilata i Jakše Andrića (BK Grobnik). U kategoriji U15 curica pobjedu je odnijela Alessia Mastrangelo ispred Nikoline Žufić (KBBXS Adrenalina) i Nine Brčić (BBK Grožnjan).
Anže Mihalič (Energijateam) bio je najbži kadet na stazi, a Primož Šobar (KD Melamin) i Ania Žufić (BBK Grožnjan) najbrži juniori u muškoj i ženskoj kategoriji. Sandi Bažon (BBK Grožnjan) kao najbži senior na stazi stao je na postolje, baš kao i ukupni pobjednik utrke Gregor Sikošek (Bike Republic) u Master A kategoriji. Jože Vesel (KD Papež Podgorje) pobjednik je u Master B, Marassi Giovanni (GS Azzida) u Master C te Franco Bortolussi (SC Bartali) u Masterima D, dok je Donatella Cosilani (ASD Cottur) bila najbrža seniorka.
Sljedeće kolo na rasporedu je već sljedećeg vikenda (20. prosinca) u Novigradu kod BK Novigrad čiji članovi pripremaju stazu sa pogledom na more. (MV/dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti