MOT 08 na kvalifikacijskom ESDU turniru u Zagrebu osvojio tri prva i četiri druga mjesta

Mozaik
08.03.2016 19:02
D. Požarić
Fame
Fame
Plešemo kako bismo bili sretniji, fizički se razvijali i osjećali bolje, kako bismo pokazali svoje umjetničke vještine, družili se, povezivali i odrastali njegujući prave vrijednosti, kažu u Studiju za izvedbene umjetnosti MOT 08 čijih je 50 plesača od 4. do 6. ožujka u Zagrebu sudjelovalo na kvalifikacijskom turniru Esdu DanceStar Croatia 2016. za finalno natjecanje koje se u svibnju tradicionalno održava u Poreču.
Naporno, ali iskustveno vrlo vrijedno natjecanje prošlo je i ovoga puta uspješno te donijelo pregršt lijepih dojmova, zadovoljnih i sretnih lica uz želju da se sve još barem jednom ponovi.
MOT 08 je nastupio sa pet skupina koje su osvojile tri prva i četiri druga mjesta.
Najmlađa plesna skupina Simple natjecale su se u dječjoj starosnoj skupini gdje su bile među najmlađima. Osvojile su prvo mjesto u kategoriji Jazz i drugo u kategoriji Open, te time izborile svoj nastup na finalnom natjecanju. Osim za odlične uspjehe, treba ih pohvaliti i zbog strpljivosti i izdržljivosti tijekom napornih cjelodnevnih natjecanja.
Plesna skupina Fame također se natjecala u dječjoj starosnoj skupini i kvalificirala za daljnje natjecanje osvojivši dva prva mjesta u kategoriji Contemporary modern, MTV commercial i drugo mjesto u kategoriji lyrical.
Plesna skupina Magic juniorske dobne skupine kvalificirala se sa svim otplesanim koreografijama. U kategoriji Contemporary modern osvojile su drugo mjesto, kao i u MTV commercial kategoriji, a u Lirical i Open visoko četvrto mjesto (radilo se o daleko najbrojnijoj i najtežoj dobnoj skupini).
Najstarija skupina Step up si je prijavom u kategoriju Open zadala težak zadatak, ali su djevojke ipak uspješno izborile nastup na Svjetskom prvenstvu.
Posebne čestitke idu plesnoj skupini Storm, djevojkama koje treniraju samo pet mjeseci i ovo im je bio prvi nastup na tako iznimno jakom susretu plesača iz cijele Hrvatske. Predstavile su se sa čak tri koreografije i to u najbrojnijim kategorijama grupe-juniora gdje je bila izuzetno jaka konkurencija. Potvrdile su da su spremne za daljnji rad. Ovo im je natjecanje bilo plesna motivacija za dalje, uz još više entuzijazma i ljubavi.
Zaslužne za uspjeh svakako su i voditeljice i koreografkinje Josipa Kalac i Aleksandra Hodak, ali i roditelji koji su bodrili svoju djecu, pomagali i bili uz njih. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti