Mokri početak Zabavne ljetne baze

Lokalno
26.06.2018 07:08
kb
1
1
Zabavna ljetna baza počela je u 6.45, da bi nešto kasnije, s prvim kapima kiše, u dvorište bivšeg remonta još sneni ušetali David i Ivano. Čim je mama otišla na posao, krenuli su se ljuljati, dok su za njima polako pristizali i ostali, a kiša sve upornije padala.
Zbog praznika nisu došla sva djeca, njih 76 u tri dobne skupine. O njima brine 11 osoba: o najmanjima Nataša Rotar, Ana Stanisavljević i volonter Niko Berneš. Srednju skupinu čine djeca nižih razreda osnovne škole. Vodi ih Stjepana Čumigaš Krivačić, a pomažu joj Marina Đulabić i volonterka Nikolina Bilandžija. I na kraju skupina "velikih", odnosno djece viših razreda osnovne škole – koje vodi Igor Ostojić, pomaže mu Lucijan Cvjetičanin iz Zagreba, a volontersku pomoć pruža Lara Zgrablić.
U DND-u su posebno ponosni na to što su tri volontera iz prve smjene još prošle godine bili djeca u kampu.
2
Kiša je poremetila samo dio planiranih aktivnosti, ali nije utjecala na atmosferu u kampu niti na volju djece za druženje, igru i veselje. Za početak su se upoznali i identificirali, pa su već prije 10 sati u kampu zavladale Školjkice, Galebi i Surferi. Potonji su glasanjem odabrali najbolji crtež koji će im biti logo. Postoje i liste pravila u nekim grupama, a preglasnim Galebovima baza je u jednom trenutku postala pretijesna, pa su krenuli poplašiti kišu. (kb)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti