Mogu li se obilježja Općine koristiti bez odluke vijeća?

Lokalno
05.01.2009 00:00
D. Požarić
Ivan Đani Stojnić
Ivan Đani Stojnić
TAR - U zadnje dvije prošlogodišnje sjednice Općinskog vijeća Tara-Vabrige na aktualnim je satovima pitanja postavilo dvoje vijećnika. Franka Katunara (Maslina - L'ulivo) zanimalo je kad će se sanirati dvije rupe na cesti u Istarskoj ulici te hoće li se i kada asfaltirati cesta koja vodi u novo naselje u Gedićima, kao i postaviti uz nju javna rasvjeta. Načelnik Nivio Stojnić odgovorio je da će rupe u Istarskoj biti sanirane čim prestanu kiše. Za cestu prema Gedićima rekao je da ne zna točno o kojoj je prometnici riječ, ali će provjeriti je li ona obuhvaćena komunalnim programom i što se može učiniti po tom pitanju.
Na posljednjoj sjednici pitanja je imao samo vijećnik Ivan Đani Stojnić (nezavisni), a zanimalo ga je postoji li sva potrebna dokumentacija za izradu projekata koji su u tijeku te tko je donio odluku o upotrebi obilježja Općine, žute zastave i grba.
- Grb i zastavu smo ustanovili u pregovorima s Državnim arhivom u Zagrebu i Povjerenstvom za grbove, od kojih smo dobili odluku o postojanju povijesnog grba Općine. Poglavarstvo je utvrdilo tekst prijedloga o obilježjima Općine, koji će doći na vijeće, odgovorila je pročelnica Marija Zupančič. Po njezinim riječima, žuta boja zastave odabrana je jer je to zaštitna boja Tara i Vabrige te označava sunce i maslinovo ulje. Vijećnika Stojnića zanimalo je tko je točno donio odluku da se ova obilježja mogu koristiti, s obzirom da se zastava već korištena i sada se nalazi u vijećnici. Zupančič je rekla da se zastava počela koristiti otkad je Općina dobila usmenu suglasnost odgovornih institucija da su ona i grb heraldički ispravni. Ipak, Stojnić je upozorio da konačnu odluku o obilježjima Općine donosi vijeće, do kojeg ova odluka još nije došla. Po pitanju dokumentacije za izradu projekata načelnik je obećao vijećniku dostaviti pisani odgovor.
V. H.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti