MO Vrvari na webu

Lokalno
15.04.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Blog iliti web dnevnik Mjesnog odbora je napokon ugledao svjetlo dana. Nakon podužeg vremena u kojem se ideja o neposrednoj komunikaciji s mještanima, a napose mlađim stanovnicima Vrvari, Musaleža, Valkarina, St. Diklić i Veleniki „kuhala“, konačno su ovih dana svi mještani s mailom dobili informaciju o postojanju bloga posvećenog Mjesnom odboru, na adresi http://movrvari.blog.hr/
Blog Mjesnog odbora Vrvari koncipiran je kao mjesto na kojem svi internauti, a posebice stanovnici spomenutih naselja mogu svojim idejama, prijedlozima i kritikama poboljšati kvalitetu življenja u svojoj sredini. Blog će biti redovito ažuriran vijestima, a osim toga, velika je novost praćenje sjednica Vijeća Mjesnog odbora u obliku skraćenih zapisnika koji će biti dostupni široj javnosti. Isto tako, na blogu će se objavljivati i podaci o komunalnim aktivnostima, planovima i kapitalnim investicijama. Blog ima i anketu kojom će se redovito mještane konzultirati o bitnim – kapitalnim investicijama i akcijama. Blog Mjesnog odbora ima i korisne linkove te jednostavan sustav komentiranja novih informacija. Osobito će komentiranje biti korisno kako bi se „osjetilo bilo“ mještana po određenim temama. Kod kreiranja web dnevnika osobito je u obzir uzeta potreba jednostavnosti navigacije kako ona ne bi zadavala probleme starijoj generaciji korisnika interneta. Nadamo se da će svim mještanima navedeni način pružanja informacija i komunikacije biti zanimljiv. Velika nam je želja da spomenuta web adresa postane virtualno mjesto druženja svih stanovnika MO-a ali i šireg čitateljstva. Ovom prilikom pozivamo sve da se bez ustručavanja upuste u komentiranje članaka i davanje prijedloga jer na taj način želimo biti još bolji i još aktivniji u nastojanju da se MO Vrvari uredi i razvija po želji njegovih stanovnika.
[slika1w]

Ostale aktivnosti Mjesnog odbora

Osim bloga, u mjesnom se odboru nastavlja s aktivnostima komunalnog uređenja, a održana je i 9. sjednica Vijeća MO. Na dnevnom su redu bile teme očitovanja na dopis Eda i Antonele Šegon, poziv boćarskih klubova Vrvari i Veleniki na pomoć oko ispunjavanja kriterija takmičenja po prepozicijama Istarskog boćarskog saveza te informacije o komunalnim aktivnostima u Mjesnom odboru.
Od značajnijih investicija tijekom prethodnog razdoblja potrebno je spomenuti postavljanje novih oglasnih ploča u naselja Vrvari, Stancija Diklić i Musalež. Specifičnost je tih novih oblasnih ploča postojanje kontakt maila Mjesnog odbora pomoću kojeg se mještani mogu obratiti MO-u.
Na novopostavljena igrala u ulici Pjantade u Vrvari i igrala u Velenikima ovih se dana postavlja antistres podloga. Isto tako, ovih će dana uz igrala u Vrvari i Musaležu biti postavljene i klupe te koševi za otpatke.
[slika2w]
Od asfalterskih radova potrebno je spomenuti uređenje okretišta za autobuse u naselju Veleniki. Naime, zbog učestalosti parkiranja automobila, ali i blizine kuća, mnogi vozači autobusa s velikim su poteškoćama okretali autobus u središtu mjesta. Novouređenim okretištem taj je problem uklonjen na radost vozača, ali i roditelja školaraca. Dolaskom proljeća postavljeni su u sva naselja MO-a i kontejneri za krupni otpad, a ovih će dana biti organizirana i eko akcija čišćenja na koju će biti pozvani svi građani. S obzirom na dotrajalost mreža za golove, ovih će dana na igralište u Vrvarima biti postavljene nove mreže za koševe i golove. Očekuje se i nastavak asfalterskih radova te konačno uklanjanja čempresa i zida na raskrižju Porečke i Školske ulice (ulaska u Vrvare). O svim će budućim aktivnostima mještani biti informirani putem priopćenja za medije ali i spomenutog bloga Mjesnog odbora.
Mr. sc. Robert Velenik , MO Vrvari

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti