MO Anke Butorac: U planu nastavak uređenja rive i gradnja dva parkirališta

Lokalno
19.03.2021 11:27
1
1
U MO Anke Butorac u tijeku je projektiranje dokumentacije za izgradnju prometnice i parkirališta u ulici Nade Dimić, parkirališta u ulici Bruno Valenti, te uređenje igrališta i prostora za druženje kraj igrališta u ulici Veli Jože, istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji je ovog tjedna obišao realizirane projekte u MO Anke Butorac, u društvu predsjednika mjesnog odbora Žarka Žikovića i člana vijeća Zorana Rabara te pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav Marina Poropata.
Najavljeno je i uređenje rive i područja oko marine.
U Vialama su napravljene rampe za invalide, a ovog je tjedna dovršeno uređenje prometne signalizacije.
Ovaj mjesni odbor najvećim dijelom obuhvaća stambeno naselje, ali i plaže, stoga je proteklih godina uređen niz sadržaja za boravak u turističkim objektima.
Gradsko kupalište, jedan od frekventnih punktova, dobilo je novo dječje igralište opremljeno zip lineom i ostalim sigurnim i didaktičkim igralima. Odmah do igrališta uređena je i teretana na otvorenom. Obližnje je boćalište dobilo novo krovište i nadstrešnicu.
S obzirom na to da ovaj mjesni odbor pokriva niz manjih okolnih stancija prema Plavoj i Zelenoj laguni, na istima se nasipavaju prilazni putevi, a asfaltirana je prometnica u Stanciji Padovan, izgrađena kanalizacijska mreža za Stanciju Amoroso, a izgrađen je i rotor pokraj autobusnog kolodvora.
Dodatno, napravljen je novi nogostup u ulici Bruna Valentija, od brojeva 13 do 19, nogostupi u ulici Veli Jože i Nade Dimić, parking u ulici Bruna Valentija, od broja 22 do 32 i uređene su stepenice između ulica Bruna Valentija i Velog Jože.
Institut za poljoprivredu i turizam, koji se također nalazi na području ovog MO-a, uredio je pješačko edukacijsku stazicu u obližnjoj Bakinoj šumici, a dodatno je uredio i neobrađivani dio svoje parcele. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti