Mladi mogu puno toga promijeniti

Lokalno
09.02.2009 00:00
D. Požarić
FUNTANA - Pokretanje zajedničke kampanje protiv ovisnosti i spolno prenosivih bolesti te pohađanje edukacijskih radionica bile su glavne teme sastanka predstavnika istarskih savjeta mladih kojem je prisustvovalo šestero članova iz Vodnjana, Rovinja i Funtane. Moira Drandić, Tonka Bajić Čabaj, Denis Sgagliardi, Aleksandar Major, Ivana Prekalj i Marina Liović najviše su raspravljali o smjernicama za izradu brošure, temelja zajedničke kampanje u borbi protiv ovisnosti i spolno prenosivih bolesti koja će biti usmjerena prvenstveno na srednjoškolce. U kampanju bi bila uključena i predavanja te razgovori s psihologom.
Sgagliardi je iznio neka od svojih iskustava u radu s mladima i s predavanjima na ovu temu te napomenuo da se kampanja treba provoditi u svim školama Istre te mora biti zanimljiva.
- Mladi imaju predrasude i misle da ne mogu ništa mijenjati, ali ne znaju da, kad se okupe i nešto traže, i političari postaju manji od makova zrna, rekao je.
Okupljene je pozdravio općinski načelnik Tomislav Čoga. Ovo je drugi susret istarskih savjeta mladih u posljednjih nekoliko mjeseci.
V. H.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti