Mladi Istre na kavi kod Predsjednika i u posjeti Hrvatskom Saboru

Istra
14.09.2004 00:00
Izvor: HNS
D. Požarić
1
1
Mladi HNS-a Istarske Županije u cilju da se mladima približi funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti odlučili su organizirati posjet Predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Stjepanu Mesiću te Hrvatskom Saboru. Susret se održao 11. rujna o.g. sa početkom u 12 sati (posjet Predsjedniku) te 14 sati (posjet Saboru).

Mladi HNS-a pozvali su sve udruge mladih Istre, političke stranake te individualno osobe da nam se pridruže. Pozivu su se uz nekoliko individualaca javile udruga ZUM, članovi Gradskog vijeća mladih grada Pule i Udruga Mladi grada te Mladi HNS-a Istre kao organizatori.[slika1]U zakazano vrijeme čekali smo na ulazu u rezidenciju Predsjednika na Pantovčaku. Po ulazu u samu rezidenciju slijede kratke sigurnosne provjere i konačno čekamo Predsjednika u Južnom salonu. Gospoda iz protokola nam daju naputke kako ćemo se «postrojiti», s koje strane će doći predsjednik… I dolazi! Ne mari za protokol i službene pozdrave, odmah zamoli stražu da otvore prozore da kako kaže «Ljudi dobiju malo zraka.» Slijedi ležeran razgovor i pitanja mladih o njegovoj sportskoj karijeri, studentskim danima, njegovom prvom zaposlenju u Istri, političkim životom, prednostima i manama obnašanja funkcije predsjednika države, čuvenih 0,0 promila… Slijedi uručivanje poklona, naravno bukaleta i istarska malvazija. Predsjednik se pozdravlja sa svima, slijedi slikanje te razgledavanje Predsjedničkih dvora.

Nakon što smo posjetili Predsjednika bilo bi lijepo posjetiti i instituciju gdje sjede naši zastupnici – Hrvatski Sabor. Nakon kratkih sigurnosnih provjera, gospođa iz Protokola vodi nas u razgledavanje, pokazuje nam biste hrvatskih velikana koji su bili zastupnici, salona u saboru, a na vrhuncu plenarnu dvoranu. Mladi su zauzeli svoje pozicije u zastupničkim foteljama. Neki lijevo neki desno. Bljesak fotoaparata sa svih strana… slika u klupi sa pločicom za repliku, pa za ispravak netočnog navoda, a onda crna za povredu poslovnika. A tek slika za govornicom…. Sve to sa smiješkom prati naša domaćica gospođa Vesna Pusić, potpredsjednica Hrvatskog Sabora. Vesna sjeda za predsjednički stolac i slijedi rasprava, o 0,0 promila, o najboljem parlamentarnom sustavu… i odužilo se to…

Mladi HNS-ovci nisu mogli a da su u Zagrebu pa da ne posjete i svoje kolege u središnjem uredu stranke. Spuštamo se niz stepenice u Tomićevu ulicu gdje, još negoliko dana do preseljenja, HNS ima svoje prostorije. Dočekuju nas mladi iz Zagreba i webmaster HNS-a Popić. Kratka spika, sok i žurimo se dalje jer nas čeka ručak.

Konačno, nakon obilatog i dobrog ručka, sjedamo u autobus i put Istre. U busu prava fešta…
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti