Mladi hrvatski gitaristički Trio Evocación priprema bogat repertoar za večerašnji nastup u Eufrazijani

Kultura
17.08.2018 16:04
D. Požarić
Trio Evocación
Trio Evocación
Protekli je petak Eufrazijanu ispunila ponešto avangardna kombinacija Harlequin Art Collectivea u sastavu flaute, trombona, harmonike, vibrafona i soprana. Bachove i Messiaenove skladbe izvedene u ovom sastavu rijetko koga su ostavile ravnodušnim. Ovaj petak, 17. kolovoza u 21 sat nastupa trio mladih hrvatskih gitarista, Trio Evocación.
Trio Evocación započeo je suradnju 2016. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom prof. Darka Petrinjaka. Čine ga nagrađivani mladi hrvatski gitaristi Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković. Trio redovito održava koncerte i nastupa u raznim ciklusima koncerata diljem Hrvatske. Posebno se ističe suradnja sa Španjolskom ambasadom u Zagrebu u kojoj trio promovira španjolski gitarski repertoar. Gitaristi trija surađuju sa sopranisticom Lanom Maletić s kojom su osvojili 2. nagradu na međunarodnom gitarskom natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji (Italija) 2017. godine, a u veljači 2018. na PorečFestu, međunarodnom violinističkom i gitarističkom natjecanju, osvojili su 1. nagradu, kao i posebnu nagradu. Upravo zahvaljujući ovoj osvojenoj nagradi Trio Evocación nastupa u ovogodišnjoj, 57. sezoni Koncerata u Eufrazijani, a za Poreč priprema program sa skladbama Bacha, de Ferrantija, Ravela, de Falle i Piazzole.
Ovogodišnja sezona Koncerata u Eufrazijani u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč donosi sveukupno dvanaest pomno odabranih koncerata klasične glazbe petkom, od srpnja do početka rujna, od 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a može se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta sat vremena prije početka izvedbe. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti