Mladen Vojinović predvodi listu IDS-a za vijeće Općine Tar-Vabriga

Lokalno
13.05.2021 08:51
1
1
Na nedjeljnim izborima za vijeće Općine Tar-Vabriga IDS-ovu listu predvodi dugogodišnji obrtnik Mladen Vojinović, pročelnik Ceha za uslužne djelatnosti pri Udruženju obrtnika Poreč. Uz njega su i Tiziana Babić, Fabrizio Labinac, Anamarija Kodnik Circota, Valter Knapić, Sanja Žužić, Marko Momić, Meri Prenc i Franko Kodan.
IDS je u ovoj općini obnašao vlast u prethodnom mandatu, ali i u ranijim mandatima. Vojinović kaže da su intenzivno radili na projektima koji su doprinijeli tome da općina postane vrlo poželjna, ne samo kao turistička destinacija, nego i mjesto za život za sve generacije.
-Vrtić, uljara, trgovački centri, ljekarna, razvijena cestovna infrastruktura u koju se neprestano ulaže, poticajne mjere za mlade poduzetnike i olakšice za mlade kod gradnje prve stambene građevine samo su neke od točaka predizbornog programa iz 2017. godine koje su ostvarene i koje namjeravamo i dalje provoditi, navodi Vojinović.
Dodaje kako ne žele obećavati neostvarivo te su program za naredno razdoblje fokusirali na realno ostvarive projekte.
Najavljuju među ostalim drugu fazu gradnje kanalizacije u Percima, dovršetak kanalizacije u Rošini, Gedići, Barbići i Parencani, obnovu poteza od rotora kod Karting staze do rotora Vabriga, izgradnju rotora na DC75 - Tar-Tarska vala, daljnje širenje i obnovu vodovodne mreže, gradnju novog dijela komercijalnog gata u Santa Marini te izgradnju i uređenje javne plaže u zapadnom dijelu Tarske vale. Najavljuju i usvajanje nove prostorno-planske dokumentacije, dovršetak gradnje ribarske luke Santa Marina i sanaciju ribarskog gata u Tarskoj vali, izgradnju radne zone, projektiranje stanova za mlade obitelji na lokaciji u Barbićima, zadržavanje standarda u stipendiranju i subvenciji prijevoza te zadržavanje nadstandarda u osnovnoj školi. Planiraju preseliti ambulantu i zadržati postojeće standarde u zdravstvu i socijalnoj skrbi. U programu je uz ostalo i gradnja sportske dvorane s bazenom te dodatnog nogometnog terena. Najavljuju nastavak saniranja divljih odlagališta i postavljanje punionica za električna vozila u Taru, Vabrigi i Rošini, kao i zaštitu i promociju kulturnih dobara.
Vojinović ističe da su zahvaljujući biračima koji su prepoznali njihov rad na prošlim lokalnim izborima osvojili 8 od 11 mjesta u predstavničkom tijelu te ostvarili velike i značajne projekte. Vjeruju da će birači prepoznati njihov rad i ponovno im dati povjerenje. (dm)
Vojinović: S načelnikom ćemo surađivati, tko god bio izabran
Na pitanje nije li IDS neisticanjem vlastitog kandidata za načelnika prešutno podržao aktualnog načelnika i svog donedavnog člana Nivija Stojnića, Vojinović odgovara niječno.
-Ne podržavamo ni jednog ni drugog kandidata za načelnika. Usredotočili smo se na listu za vijeće, koja je vrlo kvalitetna. Vjerujem da će birači to prepoznati i dati nam povjerenje u predstavničkoj vlasti. Što se tiče izbora za načelnika, građani imaju između koga birati. To će u nedjelju i učiniti. Koga god izaberu, mi ćemo s njim surađivati na dobrobit općine, odgovorio je.
Nivio Stojnić je u više navrata osvajao načelnički mandat kao član IDS-a, no lani je istupio iz stranke nakon seksističkog ispada prema novinarki Glasa Istre koji se dogodio tijekom telefonskog razgovora o njegovoj imovinskoj kartici. Za reizbor se sada natječe kao nezavisni, a protukandidat mu je Giuliano Vojnović.
Na pitanje misli li da bi Stojnić nakon lanjskog ispada trebao i dalje obnašati javnu dužnost, Vojinović odgovara da će o tome odlučiti birači. "Nivio Stojnić se odlučio kandidirati, ja mu to ne mogu zabraniti. Na ostalo nemam komentara." (dm)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti