Mjesec borbe protiv ovisnosti u Poreču kao poruka za zdrav i slobodan život

Zdravlje
15.11.2023 10:32
Izvor: Zdravi grad Poreč
kb
Ilustracija - Mjesec borbe protiv ovisnosti
Ilustracija - Mjesec borbe protiv ovisnosti
Autor: Greg Montani/Pixabay
Mjesec borbe protiv ovisnosti (MBO) svake godine donosi obilje programa usmjerenog na promicanje zdravog rasta i razvoja djece i mladih, istovremeno naglašavajući važnost podrške ključnih odraslih u njihovim životima. Zato se i ove godine od 15. studenog do 15. prosinca u Poreču već tradicionalno, bogatim programom obilježava MBO.
Središnji fokus programa leži u zagovaranju zdravih životnih izbora, pružajući mladima potrebnu podršku za donošenje odgovornih odluka i razvoj zdravih navika. Ovi preventivni zaštitni programi predstavljaju vrhunac cjelogodišnjih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje ovisnosti među djecom i mladima Poreča i Poreštine.
Plakat s detaljnim programom MBO 2023. već je tiskan, prikazujući širok spektar aktivnosti koje obuhvaćaju razne aspekte prevencije ovisnosti, uključujući alkohol, droge, kockanje, prejedanje, tehnologiju i druge relevantne teme.
Sadržaji MBO-a ciljaju na djecu i mlade, kao najosjetljiviju skupinu za rizična ponašanja, ali također su usmjereni prema važnim odraslima koji podržavaju dječji rast i razvoj. Program kontinuirano proširuje svoj fokus na različite oblike ovisničkih ponašanja kako bi pružio sveobuhvatnu prevenciju.
Program provode umreženi stručni timovi zajednice, pa će tako dr. Sakoman održati tribine pod nazivom "Odrasti neovisan", uključujući predavanje za roditelje osmaša. Dr. Burcar će raspravljati o ovisnosti mladih o tehnologiji.
Tijekom cijelog mjeseca, program obuhvaća okrugle stolove za stručnjake, radionice s djecom i mladima o zdravim izborima, te natječaje i izložbe likovnih radova na temu "Naš izbor je zdrav život".
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti