Miro Sošić još jedan mandat na čelu porečkog UDVDR-a

Lokalno
16.03.2013 15:56
D. Požarić
Miro Sošić na ponovno na čelu UDVDR-a Poreč (V. HABEREITER)
Miro Sošić na ponovno na čelu UDVDR-a Poreč (V. HABEREITER)
Pozivu na 15. izvještajno-izborni sabor lokalnog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata odazvao se 71 od 110 pozvanih članova, koji su povjerenje za vođenje udruge još jednom jednoglasno dali dosadašnjem predsjedniku Miri Sošiću.
Sud časti Udruge vodit će u sljedeće četiri godine Celeste Gerometta, a Nadzorni odbor Milan Prenc. U središnji odbor uključen je, osim deset izabranih članova, predsjednika ogranka i predsjednik Kluba Vižinada Marcel Beato. Saboru su prisustvovali i gosti iz drugih istarskih ogranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predsjednik županijskog UDVDR-a Marijan Mužinić, koji je rekao da je porečki ogranak jedan od najaktivnijih i najboljih u Istri.
- U protekloj smo godini prikupili oko tisuću komada robe, odjeće, obuće i posteljine koji će se podijeliti braniteljima s egzistencijalnim problemima. Nedostaje nam prostor za skladištenje robe i nadamo se da ćemo uskoro to riješiti, rekao je Sošić. U ovoj godini planiraju završiti ustrojavanje registra sudionika u Domovinskom ratu, nastaviti raditi na izradi monografije "Porečki bataljon", organizaciji sportskih susreta, posjetima bojišnicama, formiranju klubova branitelja u Vrsaru i Funtani, zalagati se da jedna ulica u Poreču dobije ime po 154. brigadi te sudjelovati u obilježavanju 22. godišnjice brigade.
Predsjednik Nadzornog odbora Milan Prenc izvijestio je da ovogodišnji financijski plan planiraju u iznosu nešto većem od 46 tisuća kuna. Gosti sabora, Alfredo Bonaca iz vrsarskog UDVDR-a i vižinadski načelnik Marino Baldini, podsjetili su na skorašnja događanja, memorijal u čast poginulih branitelja koji će se u subotu održati u Funtani te na županijske Igre branitelja krajem travnja u Vižinadi. (V. HABEREITER)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti