Mirjam Blažević na konferenciji Centrale za nastavne medije na Internetu

05.11.2015 09:25
Mihaela Peruško
1
1
Centrala za nastavne medije na Internetu ( Zentrale für Unterrichtsmedien im nternet ) i open-educational-resources.de (posrednik za OER) zajednički su 31. listopada 2015. organizirali konferenciju pod motom Udružiti snage, jačati OER-inicijativu .
Portal je osnovan još 1974. s ciljem izrade nastavnih materijala. Uključuje sve nastavne skupine, od osnovne škole do sveučilišta, ujedno i predmete: matematika, biologija, kemija, njemački jezik, kao i materinji jezik. Djeluje na principu Wiki platforme, ali je odnedavno u pogonu i blog, odnosno Moodle platforma, kojom se lakše prenose velike količine informacija.
Nadalje, Centrala brine o zaštiti autorskih prava, dok su svi resursi na raspolaganju svim studentima.
Profesorica Njemačkog jezika u SŠ Mate Balote, Mirjam Blažević , već od 2002. godine radila je kao internetski savjetnik, a od 2012. se bavi i Moodleom , kada je primljena u članstvo. Zadatak članova jest otvaranje tečajeva za nastavnike, organizacija virtualnih zbornica i učionica te davanje tehničke podrške, odnosno pomoći pri kreiranju tečajeva.
Ove godine težište susreta bilo je na otvorenim obrazovnim resursima za nastavu. Predstavljene su nove platforme za dijeljenje datoteka, a stvorena je i Deklaracija koja za cilj ima poštivanje izbjeglica te stvaranje nastavnih sadržaja koji bi pomogli u njihovoj integraciji u društvo.
Ovogodišnja skupština doprinijela je jačanju potrebe za razmjenom iskustava, internetskih dobara i mišljenja. (I.Č.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti