Miletić: Istra ispašta zbog tuđe neodgovornosti

Istra
16.07.2021 09:27
1
1
Epidemiološka situacija i tijek turističke sezone u Istri bile su tema prve koordinacije župana Borisa Miletića s gradonačelnicima istarskih gradova, a sastanku su prisustvovali i načelnik županijskog SCZ Dino Kozlevac, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, direktor županijskog TZ-a Denis Ivošević i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.
Okupljani su se složili da je Istra i dalje u tzv. „zelenoj“ zoni prema institutu Robert Koch, relevantnoj Njemačkoj institucija za statistiku i preporuke vezane uz COVID-19. Međutim, prema najnovijoj korona karti EU-a, koju svakog tjedna objavljuje ECDC, hrvatska obala je od jučer u narančastoj boji, budući da se Hrvatska gleda po kriteriju četiri statističkih regija.
Župan Miletić je još izrazio veliko nezadovoljstvo kazavši da se Istra i njezini građani iznova neopravdano kažnjavaju. Naime, Istra u zadnjih 15 dana bilježi izrazito nisku incidenciju zaraze, koja iznosi 1,9 na 100 tisuća stanovnika.
- Nije u redu da naši građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija, poručio je župan Miletić ponovivši kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu što je presudno za uspješnu turističku sezonu. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti