Milanu Markežiću još jedan mandat

Sport
27.12.2008 00:00
D. Požarić
TANDEM NASTAVLJA S RADOM - Milan Markežić (lijevo) i Boris Hrast, predsjednik i tajnik SZ-a Poreč
TANDEM NASTAVLJA S RADOM - Milan Markežić (lijevo) i Boris Hrast, predsjednik i tajnik SZ-a Poreč
POREČ - Milan Markežić, predstavnik Košarkaškog kluba »Poreč«, jednoglasno je, bez protukandidata, izabran za predsjednika Sportske zajednice grada Poreča u još jednom četverogodišnjem mandatu, na izbornoj sjednici Skupštine održanoj u dvorani SRC »Veli Jože«. Dosadašnji čelni čovjek SZ-a jedini je u propisanom roku podnio kandidaturu za mjesto predsjednika, kao i plan rada za iduće četverogodišnje razdoblje, a puna podrška svih skupštinara najbolje je dočarala što porečki sportski djelatnici misle o radu gradske sportske udruge pod njegovim vodstvom.
Na prijedlog Markežića za dopredsjednika SZ-a izabran je Darko Kadum, predstavnik Hrvačkog kluba »Poreč«, u prošlom mandatu predstavnik Grada u Skupštini SZ-a i dugogodišnji gradski vijećnik, koji ima velike zasluge za zadovoljavajući status sporta kod gradske vlasti. Pored Markežića i Kaduma u Izvršni odbor SZ-a izabrani su Ružica Močibob (kuglanje), Željko Kukurin (jedrenje), Feručo Hrast (rukomet) i Miro Zović (boćanje), dok je na prijedlog gradonačelnika Edija Štifanića, koji po novom Statutu ima pravo Skupštini predložiti jednog kandidata, u IO izabran i član Gradskog poglavarstva Edo Kos. Močibob, Markežić i Kos su bili članovi IO-a i u dosadašnjem mandatu, dok su ostali novi članovi izvršnog tijeka SZ-a. Izabran je i novi Nadzorni odbor SZ-a, čiji je predsjednik Edi Jelenich (košarka), a članovi Vlado Čuš (boćanje) i Branko Budija (ronjenje), dok su njihovi zamjenici Nadija Mendica (atletika), Duško Dozet (plivanje) i Stjepan Lukačić (stolni tenis).
Uoči izbornog dijela Markežić je podnio izvješće o radu za proteklo četverogodišnje razdoblje, koje su svi diskutanti, uz manje konstruktivne primjedbe, ocijenili samo pozitivnim ocjenama. Na sjednici je usvojen i novi Statut čija je temeljna novost da Grad Poreč više nije član Sportske zajednice, s obzirom da je to u suprotnosti sa zakonskim propisima. To ujedno znači da je prestankom važenja starog Statuta prestala važiti i odredba prema kojoj je dosad glas predstavnika Grada u Skupštini SZ-a imao važnost 51 posto svih glasova. Drugim riječima, praktički je predstavnik Grada samo svojim podizanjem ruke mogao nadglasati sve preostale skupštinare. Osim toga, udruga porečkih sportskih klubova po novom Statutu od sada nosi naziv Sportska zajednica grada Poreča, što je do sada bila samo skraćenica od punog naziva Zajednica sportskih udruga grada Poreča.
K. KLARIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti