Mesić potvrdio dolazak u Barban na 34. trku za prstenac

Istra
14.08.2009 00:00
D. Požarić
1
1
1
"U srijedu smo dobili službenu potvrdu da predsjednik Stjepan Mesić dolazi na 34. trku na prstenac", rekao je načelnik općine Barban Denis Kontošić na konferenciji za novinare u sjedištu Istarske županije u Puli povodom predstavljanja programa ovogodišnje trke. Prema njegovim riječima, u Barban dolaze predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednički kandidat Ivo Josipović, predsjednik Alkarskog viteškog društva Stipe Jukić, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan te slavodobitnik posljednje Sinjske alke Ante Zorica.
2
"Ovo je već druga godina da surađujemo sa Sinjom. Cilj nam je povezati i trke i gradove", rekao je Kontošić. Konferenciji za novinare prisustvovale su i tajnica društva Trka na prstenac Slobodanka Vale te predsjednica TZ-a Barban Danijela Kolić.
Predsjednik društva Trka na prstenac Mladen Kancelar prisjetio se dugogodišnjeg predsjednika i počasnog predsjednika Mihe Valića koji je nedavno preminuo. Kancelar je istaknuo i težu financijsku situaciju koja je pogodila i Trku, a to je prema njegovim riječima posljedica globalne recesije. Prema njegovim riječima, natjecat će se 16 konjanika.
U Barbanu se žurno radi na pripremama za Trku čije će službeno otvaranje podizanjem zastave biti u petak 21. kolovoza.
3
"Barbanština ima dugu vinarsku tradiciju pa će se još u četvrtak u agroturizmu u Draguzetima povodom Trke otvoriti prva serija eksperimentalnog pjenušavog terana", najavio je stručni savjetnik za protokol Branko Blažina.
U petak nakon podizanja zastave "Trke na prstenac" moći će se pogledati izložba akademskog kipara Alije Rešića, učenika Stipe Sikirice. On je izradio više skica te dva modela skulpture konjanika, a jedna takva naposljetku bi trebala biti postavljena na ulazu u Barban, rekao je načelnik Kontošić. Dodao je da se ove godine rekonstruira staza te se linija prstenca pomiče 30 metara.
"Izrađujemo novu svečanu ložu koja će biti dvaput veća od stare. To znači da ćemo imati dvostruko više počasnih gostiju. Mi sve goste rado prihvaćamo u Barbanu, a neki od njih će nas možda i financijski potpomognuti", rekao je Kontošić.
Bogati program za svakoga nudi ponešto. Među ostalim, u petak 21. kolovoza održat će se i turnir u briškuli i trešeti. U subotu 22. kolovoza natjecanje u pljočkanju, ali i nogometni turnir i, naravno, u 17 sati Trka za viticu.
Zabava će se nastaviti u večernjim satima koncertom Alena Nižetića. U nedjelju pak 23. kolovoza od jutra je na programu sport za najmlađe, a nakon toga promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinje. Trka na prstenac počinje u 17 sati. U večernjim satima posjetitelji će se moći opustiti uz Gustafe. (S. PERŠIĆ)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti