MEMOBOX: Prvih 50 godina Etnografskog muzeja Istre

Kultura
10.12.2012 17:08
D. Požarić
1
1
Etnografski muzej Istre ove godine slavi 50 godina osnutka. U želji da ovaj jubilej obilježe sa svojom publikom i širom javnosti djelatnici Muzeja predstavljaju izložbu pod nazivom Memobox: Prvih 50 godina Etnografskog muzeja Istre.
Izložba razlaže što znači biti etnolog/inja, kakav je naš rad „na terenu“, što etnolozi rade s predmetima koje otkupe ili dobiju na poklon i kakva im značenja sve pridružuju. Izložba zaviruje i u spremišta (depoe) te objašnjava i nevidljivi rad muzealaca. Ipak, putem te izložbe u prvom redu oni žele naglasiti važnost muzeja i etnologije kao struke.
Usprkos televiziji, internetu i drugim medijima, muzeji i danas imaju neupitnu ulogu. Čuvajući i izlažući originalne predmete, putem suvremenih sredstava komunikacije na izložbama i radionicama interpretiraju prošlost i sadašnjost te postavljaju pitanja posjetiteljima koji muzej napuštaju obogaćeni novim spoznajama i drugačijim stavovima o kulturnim pojavama koja se ponekad nalaze u njihovoj neposrednoj blizini.
Suvremena orijentacija muzeja također je i njihov izbor, a posjetitelje izložbe mole da im pomognu shvatiti što bi u njemu u budućnosti željeli vidjeti i doživjeti.
Otvorenje je predviđeno za petak, 21. prosinca u 14 sati u prostorijama Etnografskog muzeja Istre, Kaštel Pazin.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti