Međunarodno natjecanje zborova u Poreču od 22. do 26. rujna

Mozaik
20.09.2018 16:13
D. Požarić
1
1
U Poreču se od 22. do 26. rujna održava drugo po redu Međunarodno natjecanje zborova pod palicom Interkultura, vodećeg organizatora međunarodnih natjecanja i festivala zbornog pjevanja u svijetu od 1988. godine, kad ga je osnovao Günter Titsch. U međuvremenu su susreti zbog svojih umjetničkih i organizacijskih standarda postali poznati diljem svijeta.
Festival pjesme i radosti življenja okupiti će u Poreču 16 zborova iz čak 13 europskih država (Češke, Danske, Estonije, Hrvatske, Italije, Latvije, Litve, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Švedske i Turske), rekao je danas novinarima direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik i ukratko iznio program (kompletni se nalazi na kraju ovog teksta).
U subotu, 22. rujna u 16 sati na Trgu slobode započinje ceremonija otvaranja , dok će se nešto ranije na porečkoj rivi održati raznobojna parada zborova. Svečano zatvaranje i dodjela nagrada predviđeni su za utorak, 25. rujna s početkom u 16 sati na Trgu slobode.
Natjecanje zborova odvijat će se u sedam kategorija kroz tri dana, od nedjelje, 23.9. do utorka, 25.9.2018. i to u Istarskoj sabornici i crkvi Gospe od anđela. Veliki broj zborova registriran je u kategoriji crkvene zborske glazbe a capella, dok su ostale kategorije dječji zborovi, zborovi mladih, mješoviti, muški i ženski zborovi te folklor. Svi posjetitelji moći će uživati u jedinstvenom umjetničkom natjecanjui koncertima prijateljstva na različitim lokacijama. (dp)
Preuzimanje: [dok1]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti