Međunarodni i međuregionalni natječaj za izbor sportske fotografije

Sport
22.08.2015 11:37
D. Požarić
1
1
Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Savez sportova Istrske županije, Regionalna pisarna OKS – Obalno kraška regija i Združenje slovenskih športnih društev v Italiji raspisali su natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije.
Natječaj je za amaterske i profesionalne fotografe bez ograničenja, a fotografije moraju tijekom 2015. godine biti snimljene na sportskim borilištima Primorsko-goranske županije, Istarske županije (Hrvatska), Obalno kraške regije (Slovenija) ili pokrajinama Trsta i Gorice (Italija)
Bit će prihvaćene i fotografije sportaša ili ekipe iz Primorsko-goranske županije, Istarske županije, Obalno kraške regije i pokrajina gradova Trsta i Gorice neovisno o mjestu održavanja sportskog natjecanja. (Primjer: prihvaća se fotografija snimljena u Ljubljani na utakmici NK Olimpija – HNK Rijeka). Svaki autor može prijaviti najviše tri fotografije istog sporta, dok broj sportova nije ograničen. Prijavu i predaju fotografija moguće je izvršiti i putem online obrasca dostupnog na mrežnim stranicama Zajednice sportova PGŽ .
Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Krajnji rok za dostavu fotografija je 5. studeni 2015.
Po zatvaranju natječaja sve će pristigle fotografije pregledati prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika struke i organizatora. Odabrat će do 50 najboljih fotografija te ih prirediti za izlaganje. Od najboljih fotografija povjerenstvo će istaknuti fotografiju za prvu, drugu i treću nagradu te posebna priznanja.
Nagrade i priznanja:
  • Prvo mjesto – zlatna medalja 500 EUR
  • Drugo mjesto – srebrna medalja 300 EUR
  • Treće mjesto – brončana medalja 200 EUR
  • Tri ravnopravne nagrade (u naravi) za najbolje mlade autore (koji na dan zaprimanja fotografija imaju manje od 21 godinu)
  • 5 pojedinačnih diploma za izvrsnost
  • Organizator će izdati katalog u digitalnom formatu i dostaviti ga svim sudionicima natječaja na e-adresu navedenu u prijavnici.
Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvaranje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe, autora i sporta u cjelini, Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će poštivana. Sudionik natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za autentičnost i sadržaj prijavljenih fotografija. Sudjelovanjem na natječaju sudionici pristaju na uvjete natječaja. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zajednice sportova PGŽ. Autori će e-mailom biti obaviješteni do kraja studenog 2015.. Organizatoriće nakon zaključenog natječaja najbolje fotografije javnosti predstaviti na foto izložbi početkom prosinca 2015. g. u Rijeci.
Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (HR), Hrvatski olimpijski odbor, Olimpijski komite Slovenije, Primorsko-goranska županija, Istarska županija i Občina Koper
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti