Medicinska škola u Puli: dovršene tri četvrtine radova

Istra
20.01.2021 10:55
D. Požarić
1
1
Projekt izgradnje nove zgrade Medicinske škole Pula trenutno je najznačajnija kapitalna investicija na području obrazovanja u Istarskoj županiji. Gradilište objekta vrijednog 61,7 milijuna kuna jučer su posjetili obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić.
Prema riječima župana Radina, dovršene su tri četvrtine građevinskih radova, a ostatak se planira dovršiti tokom proljeća. Uslijedit će faza opremanja škole, a učenici bi u novo zdanje trebali krenuti od školske godine 2021./2022.
Stara zgrada Medicinske škole sagrađena je 1957. godine, a radi dugogodišnjeg neodržavanja bila je u derutnom stanju. Škola je zbog vrlo loših uvjeta rada privremeno preseljena na drugu lokaciju, u okviru zgrade bivše kirurgije Opće bolnice u Puli. Prostori su 2010. godine privremeno osposobljeni kako bi se mogla odvijati nastava te je bilo nužno krenuti s izgradnjom i opremanjem objekta u kojem će se trajno smjestiti Medicinska škola Pula. Stara građevina je 2016. godine srušena, a radovi na izgradnji nove započeli su u veljači prošle godine. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti