Maslinovo ulje Chiavalon od danas i na Europskom tržištu

Istra
13.02.2009 00:00
D. Požarić
1
1
2
Maslinovo ulje Chiavalon istarskog uljara Sandija Chiavalona u proteklih je godina jedno od najzapaženijih maslinovih ulja u svijetu. Taj status ovaj mladi uljar iz Vodnjana može zahvaliti odličnoj kvaliteti svoga ulja Ex Albis, nositelja brojnih priznanja od strane struke i međunarodnim nagradama za dizajn ovog sjajnog ulja.
Sandi Chiavalon primio je priznanje za najperspektivnije malo gospodarstvo što je njegovo ulje uvrstilo među 15 najboljih u svijetu. Tu titulu dodijelio mu je talijanski magazin L’Extravergine, svojevrsna Biblija maslinarstva čiji suci ocjenjuju izvrsnost najboljih maslinovih ulja svijeta. Time Chiavalonov Ex Albis koji nastaje iz vodnjanskih maslinika, u čijim su plodovima nekada uživali i Rimski carevi, nastavlja tradiciju izvrsnosti i kvalitete prepoznate na međunarodnom nivou.
Dizajn ambalaže ulja potpisuje marketinška agencija Bruketa&ŽinićOM. Vođeni idejom da vrhunska kvaliteta proizvoda zaslužuje vrhunski dizajn kreirali su jedinstvenu ambalažu koja slijedi tradiciju istarskog podneblja. Pokazala se izuzetno praktičnom u domaćinstvu, a zbog efektnog izgleda postaje i zanimljiv autohtoni suvenir. Ambalaža je vrlo inovativna, a njena jednostavnost i suptilnost kreativnog rješenja stavlja upravo proizvod u prvi plan što je obilježje dobre ambalaže. Dizajn ambalaže Chiavalon nagrađen je na prestižnim natječajima za dizajn kao što su Graphis New York, Red Dot, Essen; Golden Drum, Portorož; Creativity, SAD, te Pentawards u Monacu gdje je nagradu osvojio u konkurenciji svjetskih imena koja su sinonim za luksuz, poput Moet & Chandon, Bollinger, Cacharel, Lolita Lempicka, Martell i dr. Projekt je također nagrađen i na domaćim natječajima Festo i Cropak.
Rezultat svih navedenih uspjeha velika je potražnja za navedenim proizvodom, pa je izlazak na Europsko tržište bio veliki izazov za mladog i inovativnog maslinara. Iako je vrijeme recesije i otežanog poslovanja za mnoge tvrtke, Chiavalon je uspio u nizu birokratskih poteškoća te se od danas njegovo ulje nalazi i na tom vrlo zahtjevnom tržištu. Distribucijski kanali biti će usmjereni ka vrhunskim hotelima i restoranima, što će svakako doprinijeti i otvaranju tržišta za druge kvalitetne Istarske proizvode.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti