Maškare, veselite se, ali ne zaboravite na sigurnost

Istra
05.02.2013 21:40
B.Ž.
1
1
Budući slijedeći tjedan završava vrijeme karnevala, poznatijeg i pod nazivima maškare, fašnik, poklade ili pust, a obzirom i na predstojeći vikend kada će se organizirati brojne povorke, kostimirani plesovi i prikladna druženja, Policijska uprava istarska apelira na građane da te dane provedu u veselom duhu, ali da pritom ne ugrožavaju svoj ili tuđi život te imovinu. Ugodnu zabavu često mogu pokvariti osobe koje su u većoj mjeri konzumirale alkohol te stoga pozivamo građane da se u ugostiteljskim objektima i na javnim okupljanjima ponašaju prikladno, u duhu karnevala te da ne narušavaju javni red i mir. 
Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje, upozoravamo vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetujemo vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol da: ako su u društvu, unaprijed odrede tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol; ostave automobil parkiran na propisan način i pješače; koriste javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza; zamole nekog trijeznog da ih odveze ili ostanu prespavati do prestanka djelovanja alkohola. 
Budući je za očekivati kako će u organiziranim karnevalskim povorkama, sudjelovati i alegorijska, odnosno preinačena vozila, upozoravamo građane – vozače takvih vozila da su se dužni pridržavati uputa i programa organizatora tepostupati pozapovijedima policije ili drugih osoba na temelju ovlaštenja, kada prometuju javno prometnim površinama. PU istarska apelira na ostale sudionike u prometu da obrate pozornost prilikom nailaska na organizirane kolone maškara i da se pridržavaju dobivenih uputa od strane ovlaštenih osoba (policije, redara). 
Također podsjećamo građane na pravila pristojnog ponašanja te ih pozivamo da u trgovine, mjenjačnice, kladionice, banke, pošte i druge poslovnice ne ulaze maskirani, a ukoliko su ipak maskirani da prilikom ulaska u objekt skinu masku s lica. (MUP RH)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti