Maškarana luda fešta na Trgu Slobode

Lokalno
22.02.2004 00:00
Izvor: redakcija/ig
D. Požarić
1
1
Nebo se ipak smilovalo velikim maškaranim skupinama Poreštine, koje su mjesece truda uložili u opremanje, farbanje i modificiranje čudnovatih vozila i izradu kostima. Porečanima koji su već odavno izgubili tradiciju maškaranja, na Trgu slobode predstavile su se skupine iz Nove Vasi, Žbandaja, Kaštelira, Višnjana i Vižinade.
1
Tom prigodom, zanimljivo je bilo u živo pogledati novovašku ženidbu, a nedugo potom mladenci su odaslani na medeni mjesec velikom raketom proizvedenoj u NASI. Žbandajci su ludovali u retro stilu ex Yugoslavije, a oni zločestiji strašili su malu djecu. Kaštelirci se predstavili u maskiranoj odjeći doba faraona, a Višnjanci i Vižinadeži ludovali automobilima koji su izgledali kao da će se svakoga trenutka raspasti.
2
Tijekom prolaska maškaranih skupina Poreštine mogli su se i čuti različiti komentari građana. Neki su bili mišljenja da je sve to velika glupost, te da bi se svi ponizno mogli ugledati u Riječki karneval i njihove maškarane skupine. Drugima je to bio vrhunac zabave tijekom zimskih mjeseci, a treći pak fascinirano promatrali.
3
4
5
6

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti