Martina Rioža iz Kaštelira: Olimpijske igre životni san

Sport
26.03.2009 00:00
D. Požarić
POTPUNO POSVEĆENA STOLNOM TENISU - Martina Rioža
POTPUNO POSVEĆENA STOLNOM TENISU - Martina Rioža
KAŠTELIR - Martina Rioža, mlada kaštelirska stolnotenisačica, trenutno najbolja istarska kadetkinja (5. mjesto na službenoj rang-listi Hrvatskog stolnoteniskog saveza) s vrlo dobrim rezultatima odradila je dosadašnji dio sezone. Rioža se kroz kvalifikacijske turnire druge jakosne skupine ove godine uspjela plasirati na pozivne turnire prve jakosne skupine najboljih juniorki i kadetkinja Hrvatske, popularne TOP-12 od kojih je na kadetskom turniru u Zagrebu zauzela peto mjesto. Pored toga, premda je po dobnom uzrastu tek kadetkinja, nastupila je i na seniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu nastup na kojem joj je svakako bilo još jedno veliko iskustvo.
Ova mlada stolnotenisačica koja je unazad par godina iskustvo stjecala igrajući i u Prvoj ligi za »Poreč«, već je drugu sezonu članica ponajboljeg hrvatskog ženskog kluba, zagrebačke »Mladosti Iskon«, premda i dalje na dvojnu registraciju prvenstvene susrete u Drugoj ligi – zapad igra za matični »Bambi«.
- Te dvije sezone više sam formalno nego u praksi članica »Mladosti Iskona« s obzirom da živim, idem u školu i treniram s trenerom Damirom Vidovićem kod kuće u Kašteliru, a u Zagreb odem tek povremeno na vikend-sparinge s kvalitetnim i iskusnijim stolnotenisačicama uglavnom pred neko značajnije natjecanje - kaže Martina. - No, kako ove godine završavam osnovnu školu na jesen planiram upisati sportsku gimnaziju u Zagrebu, što znači da ću tada i u praksi prijeći u »Mladost Iskon« i trenirajući u tom klubu još se više posvetiti stolnom tenisu.
Martina je već sad praktično profesionalno posvećena stolnom tenisu s obzirom da trenira četiri do pet sati dnevno.
- Ne mogu reći da mi je do sada stolno tenis bio samo razonoda, no uz taj sport bavila sam se i ostalim aktivnostima, išla u glazbenu školu, na folklor, pjevala u zboru. Međutim, kako su mi sportske obveze kako vrijeme odmiče sve veće, morala sam se opredijeliti i od ove sezone pored školskih obveza posvetila sam se samo stolnom tenisu.
Jedan od bližih ciljeva Martini je svakako ulazak u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, premda joj ga ostvariti neće biti lako, jer i sama priznaje, četiri cure koje su ispred nje na rang-listi su i kvalitetnije. No, to je upravo i motivira da se nastavi boriti, još bolje trenirati i napredovati. A dugoročno?
- Želim što više napredovati u stolnom tenisu jer me bavljenje njime zaista ispunjava zadovoljstvom. Kao i svakom sportašu san mi je jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama. Možda to sad izgleda nešto teško dostižno, ali nikad se ne zna - zaključila je Martina.
K. KLARIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti