Marin Lerotić novi predsjednik Kluba mladih IDS-a

Istra
28.05.2018 09:42
D. Požarić
1
1
Marin Lerotić novi je predsjednik Kluba mladih IDS-a, odlučeno je na XIII. Saboru Kluba mladih IDS-a u Zajednici Talijana „Circolo“ u Puli. Na Saboru su ujedno izabrani i potpredsjednici Kluba mladih IDS-a, a to su Luka Nemet, Igor Veselinović i Sara Bužleta. Za glavnog tajnika izabrana je Mila Nežić.
Sabor je glasovanjem potvrdio i novi saziv Predsjedništva Kluba mladih, koji čine Tijana Živko, Matija Novak, Đeni Aničić, Ivan Rabar, Luka Pajić, Valentino Flego, Ivan Mihaljek, Antonela Miletić i Ivana Sissot.
Novoizabrani predsjednik Lerotić istaknuo je kako Klub mladih vidi kao okosnicu stranke.
-Godine 2004. kada se Klub mladih osnivao nije bilo lakih i jednostavnih trenutaka. Danas vidimo da je mlada grupa političara predvođena današnjim predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem započela proces stvaranja operativne ali i političke snage i budućnosti IDS-a koju danas vidimo ovdje i čiji smo svi mi danas akteri i nosioci razvoja, ali i nosioci odgovornosti da i dalje radimo i stvaramo još jači Klub mladih, kazao je Lerotić.
Novoizabrani je predsjednik kazao kako zajedno s predsjedništvom planira kroz cijeli mandat raditi na daljnjem jačanju Kluba mladih i naveo konkretne aktivnosti kojima će se baviti u dvogodišnjem mandatu.
-Najvažnija točka programa daljnje je kreiranje politika za mlade u smjeru zadržavanja i povratka mladih ljudi u Istru, jedinu regiju s pozitivnom migracijom u Hrvatskoj te sudjelovanje u izradi brojnih programa i mjera za mlade kako bi se podigao standard i kvaliteta života mladih. Kreiranje i sudjelovanje u izradi politika za mlade kako bi se podigao standard i kvaliteta života mladih, istaknuo je Lerotić.
Također, nastavio je, ustrajat će u radu na međunarodnim odnosima, prvenstveno zbog same europske politike koju Klub mladih od svog osnutka zagovara, a potom i zbog procesa povezivanja i suradnje te razmjene iskustava u liberalnim strankama.
Dosadašnji predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda zahvalio se svima na podršci koju je uživao svih ovih godina, ali i na privilegiji i mogućnosti što je predstavljao organizaciju poput Kluba mladih IDS-a.
-Za mene, nakon osam godina ideja, izazova i rada, Klub mladih je sinonim za suradnju, prijateljstvo, uvažavanje, dijeljenje, kreiranje i stvaranje te realizaciju zacrtanih ciljeva. To nas razlikuje od drugih, naveo je Rosanda.
Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je kako ima osjećaj ponosa kada govori o Klubu mladih.
-Novo vodstvo ima veliku odgovornost jer se svijet mijenja brže nego ikada. Pred nama su novi izazovi i nama su potrebni novi ljudi, nove ideje, nova znanja. Stoga od vas očekujem proaktivnost, prijedloge i konstruktivne kritike da za dvije, četiri ili osam godina neki novi klinci budu ponosni što tu žive, što tu rade i što su članovi naše stranke, poručio je Miletić. (Priopćenje/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti