Marijani Liović dosadilo čitati kako porečanke gube finala, pa su njezine kolegice osvojile Kup

Sport
10.06.2015 10:09
D. Požarić
1
1
Kuglačice porečke "Istre" proteklog su vikenda zaključile vrlo uspješnu sezonu završivši natjecanje na trećem mjestu Prve lige za kuglačice. Uspjeha je ove godine bilo mnogo, o njima smo redovno izvještavali, ali svejedno je red da ih još jednom spomenemo.
Usprkos izostanku standardne prvotimke i jedne od najboljih hrvatskih kuglačica, funtanjanke Marijane Liović , Porečanke su zbile redove i dobrim rezultatima demantirale očekivanja (a možda i samo nadanja) svojih suparnica koje su očekivale da će, nakon velikog uspona porečkog ženskog kuglanja doći do rezultatskog pada.
Početak sezone je osim ligaškog natjecanja obilježilo osvajanje prvog mjesta na NBC pokalu u njemačkom Ohringenu, a Porečanke su na državnom prvenstvu parova u Rijeci osvojile sva tri prva mjesta.
Nataša Ravnić Gašparini se sa Svjetskog kupa u veljači vratila sa zlatom, a onda su stigli svibanj i reprezentativne obaveze na svjetskim prvenstvima. U seniorsku repku pozvane su Nataša Ravnić Gašparini i Snježana Kramar te Tatjana Oštrina kao prva rezerva, dok je pozivnicu za juniorsku selekciju dobila Katja Oplanić .
Kao izbornice na SP putovale su i Biserka Perman (izbornica seniora) i Ružica Močibob (izbornica juniorki). Seniorke su se kući vratile sa osvojenim prvim mjestom, a u finalu su deklasirale domaću reprezentaciju Njemačke.
Kraj svibnja i početkom lipnja uslijedila je završnica državnog kupa. Kapetanica Marijana je svojim kolegicama poručila kako joj je dosta čitanja da je Istra poražena u finalu, a one su joj odgovorile na najbolji mogući način. U polufinalu su pale vrlo dobre Splićanke, a u finalu vječiti rival riječka "Mlaka". (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti