Marei: Pjevačica iz Tara objavila svoj prvi album naziva "Sutra me ne zanima"

Mozaik
22.02.2021 09:04
D. Požarić
Marei (Foto: Alessia Stelko)
Marei (Foto: Alessia Stelko)
Marina Žužić, pjevačica iz Tara poznata po umjetničkom imenu Mareei objavila je svoj prvi album naziva „Sutra me ne zanima”. Zanimljiv detalj o novom spotu Marei je to da je ručno crtan ugljenom i sastavljen je od fotografija koje u brzini daju dojam kretanja. Spot je nastao u suradnji s Tetrabot studiom, točnije s Janjom Pilić koja je sve sama naslikala, fotografirala i snimila.
„Tehnički dio spota je animacija ugljena kojom se bavila Janja, a naknadno smo onda ubacile i snimke kako bi spot oživio. Ispalo je efektno jer djeluje kao da sam zatočena u tom papiru i ugljenu što opet izaziva lagani osjećaj tjeskobe koji se zajedno s melankolijom isprepliće u pjesmi "Sutra me ne zanima“, opisuje Marei koja s redateljicom surađuje od spota za pjesmu "Ne budi me" kojeg je radila čitava ekipa iz studija Tetrabot, a potom i za pjesme "Hrani li te slatko" te božićnu "Smrznuto je sve“.
Marina je na albumu počela raditi krajem 2018., a prva pjesma bila je „Sutra me ne zanima“ koju je napisao Danijel Damjanović (autor i gitarist grupe Kultura). I z glazbene je obitelji i od djetinjstva je velik utjecaj na nju imala talijanska glazba koja se slušala doma, npr. Adriano Celentano i Lucio Dalla. Kasnije je to bila Evanescence, a u posljednjih pet godina Bob Dylan te bendovi Moloko, Chicago i America. Od pjevačica prati i voli Esperanzu Spalding i Lizz Wright. Marei i puno čita - 1-2 knjige tjedno - od romana, drama i poezije do povijesnih knjiga.
Od ove godine je studentica Glume na ADU Zagreb, a paralelno s tim završava i studij Odnosa s javnošću! Pjeva, svira flautu i piše tekstove za pjesme. (dp)
[yt2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti