Maraton "50 kilometara za 50 godina" Gracijana Turčinovića

Sport
28.06.2018 08:54
D. Požarić
Prošlogodišnji maraton
Prošlogodišnji maraton
Hrvatski paraolimpijac Gracijano Turčinović, višestruki državni rekorder, sudionik brojnih maratona, europskih i svjetskih prvenstava te dviju Paraolimpijada ove godine navršava 50 godina života. Tim povodom priprema novi sportski pothhvat „50 kilometara za 50 godina“ kojeg želi podijeliti sa svojim sumještanima, žiteljima Sv. Petra u Šumi povodom tradicionalne pučke fešte Petrove.
Maraton će se održati u subotu, 30. lipnja u 7 sati sa startom u Puli, a dolazak u Sv. Petar u Šumi je planiran oko 10 sati na platou ispred župne crkve Sv. Petra i Pavla.
Nastavljajući dugogodišnju promociju zdravog načina života i potporu osobama s invaliditetom, Turčinović ovim maratonom želi dati podršku djeci s invaliditetom. kao i njihovim roditeljima u borbi za ostvarivanjem svih zakonom propisanih prava uključujući i prava na adekvatno liječenje i rehabilitaciju.
Turčinoviću se na ovom maratonu mogu pridružiti svi zainteresirani biciklisti, bilo na cijeloj trasi ili njenom dijelu, a posebno se pozivaju pedesetogodišnjaci.
Ova se sportsko-humanitarna manifestacija održava uz podršku i suradnju Općine Sv. Petar u Šumi. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti