Mala škola penjanja za starije od 5 godina

Sport
20.09.2015 16:42
D. Požarić
1
1
Jedna od najupornijih malih udruga koje brinu o fizičkom i drugačijem zdravlju porečke mladosti svakako je Penjački klub "Picugi", koji je i ove godine nastavio sa malom školom penjanja za djecu starosti od 5 godina naviše.
Treniraju u Starom remontu ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 sati, a bave se penjanjem po umjetnoj stijeni sa hvatištima različitih oblika i boja. U Remontu penju bez užeta jer su im smjerovi kratki odnosno niski, a na tlu pod njima nalaze se debele strunjače, stare ali sigurne.
Takva vrsta rješavanja problema koju mladi penjači savladavaju, a iskusniji treningom usavršavaju, zove se Boulder penjanje.
Za razliku od Boulder penjanja, ostale su tehnike (smjerovi) koje najčešće susreću u prirodi takve da penjači za osiguranje koriste pojaseve, užad i karabine, a mladi penjači i to imaju prilike isprobati u prirodi, nakon što na umjetnoj stijeni nauče osnovna gibanja.
Penjanje kod djece razvija fizičku i mentalnu snagu, ustrajnost u rješavanju penjačkih problema, gipkost tijela, timski duh, ljubav prema prirodi i razne druge kvalitete.
Za sva pitanja i informacije na raspolaganju vam stoji naš poznati penjač i član Hrvatske gorske službe spašavanja Alan Račić. Možete ga nazvati telefonom na 091/78 44 500, ili jednostavno doći u Stari remont, susretnete se sa umjetnom stijenom i možda se odmah iskušate u penjanju.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti