Luka Košeto: Od bacanja vorteksa do državnog zlata u bacanju koplja

Sport
19.03.2024 11:44
kb
Peršurić, Vranić, Košeto, Beaković, Jendrašić
Peršurić, Vranić, Košeto, Beaković, Jendrašić
Izvor: Grad Poreč
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je prijem za mladog atletičara Luku Košeta, člana porečkog atletskog kluba Maximus, koji se na nedavnom zimskom bacačkom prvenstvu okrunio titulom državnog prvaka u bacanju koplja. 
Natjecanje se održavalo u Splitu, a natjecatelji su se natjecali u bacanju koplja, kugle, kladiva i diska u svim dobnim kategorijama. 
Gradonačelnik je čestitao Luki kojemu je ovo četvrta medalja sa državnih prvenstava, ukupno druga zlatna. Ujedno su se prisjetili kakao je Luka na prijemu bio i prije dvije godine kada je osvojio medalju za bacanje vorteksa, a već tada j najavio da želi nastaviti i s kopljem, (s vorteksom se trenira do 13 godina, nakon čega se treninzi nastavljaju s kopljem). Kako je dokazao, i sa kopljem se odlično snalazi, a trener Maximusa Miro Vranić, koji je s Lukom bio na prijemu, istaknuo je kako velike zasluge idu Lukinim roditeljima koji s njime vježbaju i treniraju. Zahvalili su se i Ivanu Radešiću, bacačkom treneru iz Medulina, kao i Sportskoj zajednici grada Poreča čiji su predstavnici direktor Aleksandar Beaković i v.d. glavnog tajnika Zoran Jendrašić također bili na primanju, na ustupanju terena za treniranje i omogućavanju najboljih trenažnih uvjeta.
Luka je već u drugoj seriji bacio vodećih 45,97 metara i zadržao prvu poziciju do zadnje serije gdje je hicem od 46,07 samo potvrdio prvu poziciju i naslov državnog prvaka. Luka je rekao kako voli sve sportove, a ovaj mladi uspješni sportaš već nekoliko godina aktivno trenira i rukomet. Kao osmaš planira upisati srednju školu u Poreču i nastaviti sa treninzima. 
Gradonačelnik je čestitao Luki  na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate.
-Uvijek nam je drago čuti za uspjeha naših sportaša, pogotovo mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom baljenja sporta. Uvijek kažem da ste vi kao sportaši naši najbolji ambasadori, a nama dodatni poticaj da još više sa Sportskom zajednicom dajemo i ulažemo u sport. Trenirati i postizati uspjehe je zahtjevno i uvijek treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi i zato su svi vaši uspjesi jako važni, rekao je gradonačelnik.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti