Lovrečanima dosta divljanja kamionima

Lokalno
19.02.2009 00:00
D. Požarić
Kamena gromada ispala sa kamiona
Kamena gromada ispala sa kamiona
Krajem prošlog mjeseca dobili smo dojavu o pretjerano brzoj vožnji teških kamiona kroz Lovreč i po cestama oko njega, pa smo istoga dana fotografirali mjesto na kojem je jedan od tih "teškaša" izgubio svoj više tona teški teret - kameni blok.
Rubovi prometnice od raskrsnice Lovreč-Selina prema Limskom kanalu bili su išarani širokim tragovima kamionskih guma, a dvjestotinjak metara izvan mjesta naišli smo na slomljene dijelove kamionske stranice, kao i prosuti teret - ogromni bijeli kameni blok koji je sa kamiona očigledno ispao u zavoju.
" Nije čudo da se to događa ", rekao nam je jedan Lovrečan. " Voze po mjestu kao ludi, a to se posebno odnosi na jednoga sa Pazinštine. Sa preopterećenim kamionima divljaju i pravo je čudo da netko ne strada. Onaj kamen kojeg vidite tamo dolje bio je postavljen na drugi natovareni kamen, što je suludo ".
U PU Istarskoj tražili smo informaciju o eventualnim prijavama prometne nesreće u Lovreču 23. siječnja ove godine ili ranije, a od glasnogovornice Nataše Rogić doznali smo da u Policiji nisu zaprimili nikakvu dojavu, niti o nesreći imaju saznanja, nego postoji pretpostavka da vozač događaj nije ni prijavio, nego je vozilo i teret sa ceste uklonio na svoju ruku. " U slučaju naknadnih utvrđenih saznanja, policija će prikupiti potrebne činjenice i dokaze da se pokrene prekršajni postupak protiv počinitelja prekršaja. Na tom dijelu ceste policijski službenici PU istarske odnosno PP Poreč će pojačano obavljati nadzor teretnih vozila, te provoditi zajedničke akcije sa djelatnicima Hrvatske ceste koje će biti usmjerene na nadzor i kontrolu teretnih vozila " izjavila je za parentium.com glasnogovornica PU Istarske.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti