Lopovi odnijeli kasu, a kreditnim karticama podigli 120 tisuća kuna

Lokalno
13.02.2004 00:00
Izvor: ig
D. Požarić
1
1
1
Nepoznati počinitelji obili su u noći s ponedjeljaka na utorak prostorije građevinske tvrtke «Goran inženjering», smještene u Ulici Matije Vlašića 47A, pored nekadašnje tvornice "Ital ice".

Kako je rečeno na redovnoj tiskovnoj konferenciji PU istarske, provalnik ili više njih u prostorije su ušli obijanjem prozora, te otuđili metalnu kasu u kojem se osim novca nalazile kreditne kartice. Istim karticama lukavi su razbojnici kasnije s bankomata podizali gotovinu, oštetivši vlasnika za 120 tisuća kuna.
2
Kontaktirali smo i direktora oštećene tvrtke «Goran inženjering» Vladimira Bedrinu , te upitali da nam pojasni kako su lopovi kreditnim karticama uspjeli podići gotovinu na bankomatu.

– «Na nesreću, u kasi u kojoj je bilo svega tisuću kuna gotovine, skupa s dvama karticama ostavili smo i PIN. Lopovi su na taj način neograničeno karticama mogli podizati gotovinu, a što su dakako i iskoristili.

Od 3.05 sata do 8 ujutro s bankomata u Puli i Fažani uspjeli su se ukupno domoći 120 tisuća kuna, a onda smo mi otkrivši pljačku blokirali račun» ispričao nam je Bedrina. Napomenu nam je da su lopovi prilikom provale oštetili i mnoga uredska vrata, ukradeno je i tri mobitela, pa je ukupno procijenjena nastala šteta 130 tisuća kuna.

Policija zasada poduzima sve preliminarne radnje kako bi što prije otkrila očito dobro proračunate i domišljate počinitelje.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti