LOKALNI IZBORI: Emitirana emisija platforme Zajedno-Insieme na temu građanskog aktivizma

Lokalno
06.05.2021 19:13
Danijela Širić, Marko Starčić, Maurizio Zennaro
Danijela Širić, Marko Starčić, Maurizio Zennaro
Danas je putem YouTubea emitiran panel na temu građanskog aktivizma i stranačke odanosti u organizaciji platforme Zajedno-Insieme koja konkurira za ulazak u gradsko vijeće Poreča. Sudjelovali su kandidat za gradonačelnika prof. Maurizio Zennaro , ujedno i nositelj liste za gradsko vijeće, politički aktivisti Danijela Širić i Marko Starčić te profesor Mirko Štifanić .
Danijela Širić sudjelovala je kao aktivistica i volonterka u kampanji Miroslava Škore te se kasnije i učlanila u njegov Domovinski pokret, kada je osnovan ogranak u Poreču. No, sa strankom se ubrzo razišla, nezadovoljna načinom funkcioniranja političke strukture.
Marko Starčić postao je pak poznat širom zemlje kada je pred četiri godine kao 18-godišnjak u Poreču viknuo prema premijeru Andreju Plenkoviću “HDZ lopovi, lopine!” Bio je član Živog zida te odradio mnoge aktivističke i volonterske akcije.
Profesor Mirko Štifanić kritizirao je neuravnoteženo medijsko praćenje predizborne kampanje u Istri, u kojem vladajuća stranka IDS dobiva neproporcionalni broj članaka u odnosnu na oporbu. Zennaro je ustvrdio da je regionalni dnevnik Glas Istre objavio s njim veliki intervju na tri stranice tek nakon intervencije Hrvatskog novinarskog društva, kojem se platforma obratila. Zennaro je vlasnik i osnivač jednostavnog trgovačkog društva Nuntium j.d.o.o., koje izdaje news portal ivijesti.hr.
Govornici su pozvali građane da izađu na izbore, i da ne dopuste “da IDS s podrškom jedva 22 posto birača ima apsolutnu vlast nad gradom, svim gradskim poduzećima i njhovim nadzornim tijelima.”
Najavili su da će u subotu biti na terenu i dijeliti građanima edukativno-informativne letke. Rekli su da zbog medijske blokade kampanju vode na drugačiji način - putem podcasta, letaka i plakata kojima žele motivirati građane da izađu na birališta u što većem broju. U idućem podcastu gostovat će među ostalima stručnjak za djelatnost kampova Jerko Sladoljev. (dm)
Emisiju možete pogledati  ovdje .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti