Ljiljana Sinanović predložila sankcioniranje vijećnika koji učestalo ne dolaze na sjednice

Grad Poreč Lokalno
04.07.2024 13:38
Kristina Flegar
Vijecnica Ljiljana Sinanović
Vijecnica Ljiljana Sinanović
Autor: Kristina Flegar
Izvor: Parentium
Na posljednjem aktualnom satu nezavisna vijećnica Ljiljana Sinanović predložila je sankcioniranje vijećnika koji učestalo ne dolaze na sjednice Gradskog vijeća. Kako je rekla, to je učinila iako bi moglo izgledati zločesto prema njenom kolegi Mauriziju Zennaru, nositelju Nezavisne liste građanske inicijative Zajedno – Insieme s kojom su oboje ušli u gradski parlament, a koji se nalazi upravo u takvoj situaciji. No, dodala je da je i ranije bilo takvih ponašanja kojima su najviše zakinuti birači.
Hoće li biti uvedena neka vrsta kazne ili ukidanje vijećničke naknade, ostavila je za raspravu. Ukoliko pred Vijeće uskoro ne dođu konkretni prijedlozi, spremna ih je sama iznijeti. Sinanović je, osim toga, kritizirala činjenicu da su šestotinjak stranica materijala za sjednicu vijećnici dobili samo pet dana prije njenog održavanja. To im ne ostavlja dovoljno vremena za analiziranje dokumenata i kvalitetnu pripreme za raspravu. Predložila je, stoga, da dokumente ubuduće dobivaju sukcesivno, kako oni budu spremni.
Gradonačelnik Loris Peršurić je kazao da pročelnicima i službi nije lako pripremiti odjednom takvu gomilu papira, ali je napomenuo također da se u ovom slučaju radi o rebalansu proračuna o kojima su vijećnici u više navrata već raspravljali. U ime gradske uprave, nastavio je, može prihvatiti prijedlog da što prije šalju pripremljene materijale, ali „sve je vezano za Statut i pravilnik rada Gradskog vijeća“ te je drugačiji način dostave materijala potrebno definirati nekim dokumentom Vijeća.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti