Linux - zašto i kako početi koristiti

Mozaik
10.12.2012 20:59
D. Požarić
1
1
Upoznajte se s osnovama operativnog sustava Linux, prednostima i nedostacima Linux desktop okruženja, s naglaskom na zablude i dezinformacije.
Na predavanju će biti obrađene alternativne aplikacije, preporučen postupak migracije, prijelazno razdoblje te korištenje Windows aplikacija na Linuxu.
Za kraj, bit će riječi o odabiru distribucije Linuxa.
Predavač : Ivan Guštin
Mjesto : Radioklub Pazin, Matka Brajše Rašana 2/4  (karta)
Vrijeme: srijeda, 12.12.2012. od 19:00 do 21:00 sati
Link na Facebook događaj: ovdje.
Ulaz je slobodan
Ivan Guštin se od 16 godina privatnog poslovanja oko 14 godina aktivno bavi Linuxom i programima otvorenog koda, njihovom primjenom u produkciji na serverskom i desktop području te u heterogenim mrežama i web rješenjima.
U radu koristi razne alate otvorenog koda, programske i skriptne jezike. Tijekom desetak godina sudjelovanja na raznim konferencijama održao je oko 50 predavanja, seminara i radionica na razne teme iz područja Linuxa i otvorenog koda. Posjeduje LPIC Level I i II certifikate i održava LPI certificirane tečajeve.
Aktivan je Linux evangelist na društvenim mrežama i događanjima, te član HULK-a čiji je dopredsjednik bio 8 godina. Vodio je i uspješno proveo jednu od najvećih migracija na poslovni Linux desktop u Hrvatskoj.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti