Lerotić: "Pozivam Vladu da zaustavi devastaciju pomorskog dobra u Umagu"

Hrvatska i svijet
11.07.2023 08:03
D. Požarić
Marin Lerotić, nezavisni saborski zastupnik
Marin Lerotić, nezavisni saborski zastupnik
Autor: Facebook
Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama koji je na raspravi u Hrvatskom saboru poraz je HDZ-a i njegovih nastojanja da se građanima oduzmu plaže i u potpunosti privatizira pomorsko dobro, poručio je jučer nezavisni saborski zastupnik Marin Lerotić.
Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.
- Još smo sredinom siječnja jasno ukazivali na štetnost ovog Zakona, naročito onih dijelova koji su planirali privatizaciju pomorskog dobra. Danas kada Zakon dolazi u drugo čitanje, jasno je da smo bili u pravu te da je pritisak javnosti urodio plodom, a problematični dijelovi Zakona izbrisani. Unatoč tome, pomorsko dobro i njegova zaštita još uvijek nisu dovoljno uređeni i zbog toga ovaj Zakon nije dovoljno dobar, a problemi s kojima se susrećemo na terenu i dalje će ostati aktualni i nakon što ga u petak vladajući izglasaju.
U jednoj uređenoj zemlji, pomorsko dobro bilo bi uvedeno u zemljišne knjige i katastar i država bi znala čime upravlja. U uređenoj državi nakon izlaska na teren djelatnika Uprave za zaštitu prirode i obustave radova nikome više ne bi palo na pamet bilo što graditi. Međutim, očigledno je da Hrvatska, nažalost, nije uređena država. Primjer za to je devastacija pomorskog dobra u Umagu koja se događa suprotno prostornim planovima. Teški bezobrazluk kojem očito nitko ne može ili ne želi stati na kraj, poručuje saborski zastupnik i zaključuje: -Ako je Vladi zaista stalo do pomorskog dobra i do toga da zaštiti vlasništvo svih građana Republike Hrvatske, onda će učiniti sve što je u njezinoj moći da zaustavi brutalnu devastaciju pomorskog dobra koja se već tjednima događa u Umagu. Zato još jednom pozivam Vladu da stane iza interesa svojih građana i interesa Republike Hrvatske te da zaštiti svoju imovinu, imovinu svih nas.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti