Lažnim receptima podizali lijekove

Istra
04.02.2013 13:24
B.Ž.
1
1
Djelatnici policijskih postaja Rovinj, Poreč i Umag su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom slovenskih državljana u dobi od 36 i 37 godina utvrdili osnove sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprava.
Muškarce se sumnjiči da su u petak 1. veljače 2013. godine oko 12 sati, temeljem prethodno pribavljenih krivotvorenih liječničkih recepata u ljekarni u Ulici Carera u Rovinju, dovodeći u zabludu djelatnicu, podigli lijek Dormicum koji se nalazi na popisu opojnih droga. Nakon toga su istog dana u još dvije ljekarne na području Rovinja, pokušali podići lijekove u čemu nisu uspjeli.
Nadalje je utvrđeno da su 31. siječnja u ljekarni u Vranićima kraj Poreča temeljem lažnih recepata podigli isti lijek, nakon čega su u ljekarni u Taru i Poreču pokušali podići lijek u čemu nisu uspjeli.
Također ih se sumnjiči da su 17. siječnja i 1. veljače u ljekarni u Ulici Rižanskog Placita u Novigradu podigli po dvije kutije lijeka, te 14. siječnja u ljekarni Ernesta Miloša u Umagu, podigli još dvije kutije istog lijeka.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su u večernjim satima 2. veljače privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti