"Opća zasićenost" promijenila trenera

Istra
19.02.2004 00:00
Izvor: Novigradski list
D. Požarić
1
1
1
Alen Luk više nije trener novigradskih nogometaša, odjeknula je «iz vedra neba» ova za novigradske nogometne «drukere» iznenadna i neočekivana vijest. Usred sezone, točnije u pauzi ligaškog natjecanja, Luk se oprostio od trenerske klupe iako za to posebnih razloga - bar što se rezultata tiče - nije bilo. Nakon dvije sezone u kojima su Novigrađani pod Alenovim vodstvom u velikom stilu «prohujali» trećom a zatim i drugom županijskom ligom, sedmo mjesto nakon polusezone u najvišem županijskom rangu solidan je rezultat, s kojim Novigrađani, realno gledajući, mogu biti zadovoljni. No «apetiti» znaju biti različiti, je li netko procijenio da «Novigrad» može više i bolje s nekim drugim trenerom?

Nije riječ o tome. Niti me je tko tjerao, niti sam ja iz bilo kojeg razloga demonstrativno otišao. Sve je daleko od bilo kakve senzacije, spušta loptu na zemlju sada već bivši «coach» novigradskih nogometaša.

Jednostavno smo u razgovoru o stanju u klubu i budućnosti ovog sportskog kolektiva predsjednik kluba Vladimir Torbica i ja došli do zajedničkog stava kako je došlo do situacije, rekao bih opće zasićenosti. Nakon niza odličnih rezultata koji su nas dvije godine zaredom vodili na prva mjesta ligaških natjecanja i omogućili plasman u više rangove, atmosfera je trenutno u klubu - složio sam se s predsjednikom - takva da treba unijeti malo promjene i «svježine». Moj odlazak stvar je dakle zajedničkog dogovora, a kako je moj trenerski angažman započeo prije svega na prijateljskoj osnovi i mojoj ljubavi prema klubu u kojem sam nogometno stasao, tako smo se prijateljski i rastali, vrlo pomirljivo i diplomatski objašnjava Luk. Dodaje kako su ove protekle dvije godine koje je proveo na mjestu trenera zapravo najljepši trenuci njegove sportske karijere, pa je sasvim normalno da «knedla» zastane u grlu pri pomisli da su svi ti lijepi trenuci sada iza njega, njegovih suradnika i igrača.

Ljudski je priznati da mi je žao što odlazim, no svaki trener kad se prihvati ovog posla mora biti spreman da ni u jednoj sredini neće trajati vječno, veli nam Luk.
Zatvoreno je eto tako još jedno poglavlje novigradskog nogometa, usudili bi se čak reći čitava stranica koju je Luk svojim radom i rezultatima na čelu nogometnog kolektiva ispisao. A što dalje, pitamo bivšeg trenera, ostaje li blizak klubu i klupskim «strukturama»?

Da, svakako ću se prihvatiti «funkcije» vatrenog navijača, šali se Luk, te dodaje kako će sada imati više vremena i za igračku «karijeru» u momčadi novigradskih nogometnih veterana.

Dodajmo kako je Luka na kormilu NK Novigrada zamijenio Stjepan «Štef» Hohnjec, mnogima znan po vrlo uspješnoj prvoligaškoj igračkoj karijeri, dok je zadnji «Štefov» trenerski angažman bio na klupi Umaškog županijskog prvoligaša.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti