Lanterna Summer Nights: Istarske delicije i domaća vina u Taru

Mozaik
23.07.2018 10:28
D. Požarić
Lanterna Summer Nights: Istarske delicije i domaća vina u Taru
Lanterna Summer Nights: Istarske delicije i domaća vina u Taru
Bogat program novog festivala u organizaciji Valamar Riviere i Turističke zajednice Tar Vabriga Lanterna Summer Nights traje i dalje. Sve do 30. kolovoza posjetitelje i goste očekuju zabavni programi na centralnom trgu Piazza, plaži Adria u Lanterna Premium Camping Resortu, u ulici Borgo u Taru ili u Solaris Camping Resortu.
U utorak, 24. srpnja od 19 sati tako će sve goste i posjetitelje Tara dočekati tradicionalna istarska gastro ponuda uz najkvalitetnija vina domaćih vinara u sklopu događanja Wine & Food @Tar.
Uz glazbenu podlogu rovinjske grupe Batana, Tarom će se širiti mirisi Istre, a domaći će vinari predstaviti ono najbolje što istarska plodna zemlja nudi. No, kako bi se cijelom događanju dodao poseban ugođaj raznolikosti gastro ponude našeg najvećeg poluotoka, autentična domaća jela i specijaliteti kombinirat će se sa svjetskim gastro hitovima. Posjetitelji i gosti tako će na jednom mjestu moći uživati u istarskom pršutu i domaćem siru (koji će se – kako i priliči posluživanju ovih delicija – rezati pred gostima), sočnim maslinama, focciaci s rajčicama, tapenadi od maslina, namazu od jadranske tune, savoru i okruglicama od srdela, domaćim umacima od maslina i tartara, poznatim istarskim fritulama sa skutom, medom, orasima i čokoladom, ali i mini pulled pork burgeru i mini beef burgeru.
Ova će ponuda istarskih okusa zacijelo zadovoljiti sve ukuse i sve generacije. A upravo je to ideja ovog ljetnog festivala koji ukupno traje gotovo tri mjeseca: bogatim i raznolikim programom za sve uzraste i ukuse posjetiteljima i gostima ponuditi dodatan sadržaj i stvoriti nezaboravna sjećanja na tradicionalnu istarsku gostoljubivost.
No, nije Wine & Food jedino događanje u Taru. Već tjedan dana kasnije dolazi Open Air Cinema i mališani će doći na svoje te pod vedrim nebom u ulici Borgo uživati u popularnom animiranom filmu Auti 3 i novim vratolomijama Munjevitog Jurića i Fantastičnog Hudson Horneta.
Svima onima koji se smatraju glazbenim entuzijastima i uživaju u svjetskim hitovima, festival donosi i pravu poslasticu: nastupe poznatih tribute bendova. Popularne pop - rock zvuke legendarne liverpulske četvorke u četvrtak 26. srpnja oživjet će The Beatles Tribute Band na ljetnoj pozornici Piazze Lanterna Premium Camping Resorta.
Tijekom trajanja programa Lanterna Summer Nights festivala, resort je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz se ne naplaćuje. Sve informacije o programu, lokacijama i satnicama dostupne su na www.lanternasummernights.com i na Facebook stranici Lanterna Premium Camping Resorta.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti