Lansiran FiskalPhone, fiskalna blagajna za vaš telefon/tablet

Gospodarstvo
20.03.2013 08:54
D. Požarić
1
1
1
Porečka tvrtka Infosit je u subotu na usluzi YouTube uživo održala prezentaciju prodajnim predstavnicima iz čitave Hrvatske o mogućnostima svog novog proizvoda - Android aplikacije za fiskalizaciju u pokretu.
U subotu 16. ožujka pred nekoliko desetaka prodajnih predstavnika i IT partnera iz čitave Hrvatske, direktor tvrtke Goran Mrvoš i vanjski savjetnik za Android projekte, voditelj projekta FiskalPhone, Goran Kukurin predstavili su javnosti novi proizvod - FiskalPhone, fiskalnu blagajnu za Android telefone.
Čitav događaj u trajanju od nešto više od dva sata, u javnom prijenosu uživo korištenjem nove tehnologije Youtube On Air , bio je dostupan i brojnim potencijalnim korisnicima za koje u narednom razdoblju nastupa obveza fiskalizacije.
FiskalPhone je prva prava mobilna fiskalna blagajna za Android pametne telefone i tablete. Ukoliko već posjedujete Android telefon, ne trebaju Vam nikakvi dodatni uređaji ni pretplate - pristup internetu već je omogućen u gotovo svim današnjim  elefonskim tarifama.
Današnji Android telefoni imaju standardno ugrađen pristup internetu, pa ne treba kupovati ni posebne kartice, USB stickove ili rutere.
“U dizajnu aplikacije uspjeli smo postići tri temeljna cilja koje smo postavili na samom početku: jednostavnost u radu, fokus na osnovne funkcije i pouzdanost u mobilnim uvjetima rada” objašnjava Goran Kukurin, voditelj projekta. “Ponosni smo što smo uspjeli osigurati potpunu funkcionalnost aplikacije i izdavanje propisanih računa i u situacijama slabije povezivosti s Internetom.”
FiskalPhone sadrži svu zakonom propisanu funkcionalnost fiskalne blagajne, dok je za naprednije mogućnosti otvorena i jednostavno poveziva s različitim "trećim" sustavima za robno i materijalno knjigovodstvo putem otvorene XML specifikacije.
Upravo zahvaljujući tome rad sa FiskalPhone aplikacijom je izuzetno jednostavan i brz, uhodavanje korisnika kratko, a inicijalno podešavanje minimalno. Idealna je za veliki broj malih poduzetnika koji do nedavno nisu imali obvezu registriranja prometa na sličan način, pa nisu vični radu s registar blagajnama.
“Posebno nas veseli što smo osnovnu funkcionalnost upotpunili najsuvremenijim uslugama poput Google disk-a i Google Cloud Printera te uveli i neke inventivne funkcije poput automatskog slanja izvještaja vlasniku putem SMS poruka, ili ispisa Z-izvještaja na printer u uredu knjigovođe koji može biti ne samo u drugom gradu, već i na drugom kraju svijeta.”
Besplatnu inačicu aplikacije za svoj Android telefon možete preuzeti ovdje , a BugOnline recenziju ovdje .
[yt2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti