Kuglanje: pobjeda Porečanki u Splitu, Brankica Pavlović igračica utakmice

Sport
13.01.2013 15:39
D. Požarić
1
1
Kuglačice porečke "Istre" su u jučerašnjoj gostujućoj utakmici 10. kola 1. Hrvatske lige u Splitu ostvarile značajnu pobjedu te osvajanjem bodova nastavile proljetni dio prvenstva smjestivši se na trećem mjestu ljestvice i zadržavši prednost pred Zagrebom kojeg dočekuju u sljedećem kolu na vlastitoj kuglani.
Konačni je rezultat bio 5-3 (13,5-10,5) za Porečanke.
Dramatičan je bio kraj prvog bloka kad je Biserka Perman u posljednjem hicu propustila set i šansu za pobjedu nad Višnjom Šarić, ali je Nataša Ravnić Gašparini rutinski pobijedila Anu Vidan pa je rezultat nakon prvog bloka bio 1:1 i 24 čunja prednosti u korist "Istre".
Brankica Pavlović je potom "školski" odigrala protiv Josipović, a 584 srušenih čunjeva (109 više od protivnice) osiguralo joj je status igračice utakmice.
Vrlo borbena Mirjana Pavić je uz 2:2 u setovima protiv Dubić zaostala za 7 čunjeva, pa je nakon tog dijela igre bilo 2:2 u poenima i čak 126 čunjeva više za "Istru".
No, Splićanke se nisu predavale doslovno do zadnjeg bacanja, pa ih je uspjela zaustaviti tek Marijana Liović koja je do samog kraja utakmice zadržala hladnu glavu te sa svojim 583 čunjeva pobijedila najbolju domaću igračicu Vedranu Sivro (580).
Poraz Splićanki ublažila je Ivanka Kragić pobjedom nad Nasihom Selimović u kombinaciji s Katjom Oplanić.
Među najboljih 10 igračica lige plasirane su Nataša Ravnić Gašparini (4.), Marijana Liović (7.) i Brankica Pavlović (10.)
Preuzimanja:
  • [dok1]
  • [dok2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti