Kroz program "Znanjem do izvrsnosti" Valamar doprinosi razvoju obrazovanja i vještina u turizmu

Gospodarstvo
25.05.2018 14:03
D. Požarić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
U rabačkom Hotel & Casa Valamar Sanfioru danas je potpisan Sporazum o suradnji porečke hotelijerske tvrtke Valamar Riviere i Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske. Tridesetak sudionika iz škola i institucija diljem Hrvatske, među kojima i predstavnici Ministarstva turizma i Agencije za strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih, kroz dvodnevni su se program pobliže upoznali s dosadašnjim uspješnim radom Valamara na programima stručnih praksi, stipendiranja i zapošljavanja mladih. Najavljena je nova inicijativa na području suradnje s turističko-ugostiteljskim školama pod nazivom „Znanjem do izvrsnosti“ te su predstavljene i ostale Valamarove inicijative na području društveno odgovornog poslovanja.
Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske, kao jedan od partnera Valamar Riviere na projektu „Znanjem do izvrsnosti“, u listopadu će u Valamarove destinacije dovesti 500 učenika i profesora kako bi upoznali potencijal kompanije za sveobuhvatni razvoj karijere mladih – od stipendija, praksi pa do zapošljavanja u turizmu.
-Zajednici je vrlo važno imati strateško partnerstvo s poslodavcima koji promiču, vrednuju i daju najbolju priliku za osobni i profesionalni razvoj mladih koji se školuju za turističko-ugostiteljska zanimanja. Valamar je jako dobar primjer poslodavca koji kroz kvalitetno povezivanje s obrazovnim institucijama i politikom otvorenih vrata nudi atraktivne poslove i razvija karijeru u turizmu, kaže Ksenija Beljan, predsjednica Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske, inače ravnateljica Hotelijersko–turističke škole u Opatiji.
Kroz organizirane posjete Valamarovim objektima i destinacijama uz stručnu pratnju mladi dobivaju vrijedno iskustvo dinamike u turizmu, mnoštvo informacija o kompaniji, stječu nova poznanstva i kontakte te se ohrabruju na vlastitom putu razvoja i obrazovanja.
-Valamaru je važno biti partner školama i institucijama pružajući tako podršku mladima u osposobljavanju za zanimanja u turizmu. Valamar kroz pružanje brojnih prilika za stipendije, prakse, zapošljavanje i razvoj karijera rad u turizmu čini zaista atraktivnim i inovativnim te dugoročno sigurnim. Valamar se također kontinuirano usavršava na području mentoriranja mladih sukladno novim obrazovnim potrebama, istaknula je Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamar Rivieri.
Valamar Riviera u sklopu programa "Znanjem do izvrsnosti", koji je namijenjen učenicima, profesorima i roditeljima učenika turističko-ugostiteljskih škola, razvija kvalitetnu suradnju s obrazovnim institucijama s ciljem razvoja obrazovanja, vještina i znanja potrebnih turizmu te motivacije mladih za razvoj profesija i karijera u turizmu. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti